Koningin Máxima bezoekt namens VN plaatselijke ondernemers

Koningin Máxima bezoekt namens VN plaatselijke ondernemers

Koningin Máxima is voor een tweedaags werkbezoek in Jordanië. In haar functie van speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling bezoekt ze verschillende plaatselijke ondernemers en overlegt ze met internationale organisaties over inclusieve financiering.

Máxima ontmoet eigenares plaatselijk modezaak

Tijdens haar bezoek ontmoette Koningin Máxima Hana Khaled, de eigenares van de plaatselijke modezaak Al Hana Boutique. Al jaren heeft ze haar eigen kledingshop. Maar door een tegenvallende economie, gaat het niet goed met haar bedrijf. Om een bankrekening te openen zijn er veel obstakels. Zo moet er vaak een handtekening gezet worden voor het overmaken van geld. Daarnaast is een kantoor van de bank vaak niet in de buurt. Om daar met de taxi te komen, moet dus extra geld betaald worden. Daarom besloot Hana Khaled om bankagent te worden. Zo kunnen vrouwen uit de buurt in haar modezaak op een veilige manier geld overmaken. En voor Hana levert dit weer nieuwe klanten op!

Microkrediet over de wereld

Wereldwijd worden er 139 miljoen mensen bereikt met microkrediet. Dit zijn vooral mensen met een laag inkomen. In totaal staan er over de hele wereld voor $114 miljard aan leningen uit. In Zuid-Azië zijn de meeste mensen met een microkrediet, alhoewel het aantal leners in deze regio de laatste jaren wel daalt. In Latijns-Amerika en de Caraïben groeit het aantal mensen met een lening juist. In Afrika blijft het aantal stabiel.

De focus blijft op mensen met de grootste afstand tot financiële middelen. Zo gaat 83% van alle microkrediet naar een vrouw en 62% naar mensen die leven in verafgelegen plattelandsgebieden.

Oikocredit’s rol

Oikocredit onderscheid zich door de impact altijd op de eerste plaats te zetten. Dat blijkt bijvoorbeeld uit onze financing-plus benadering. Ondernemers krijgen, naast krediet, ook een steuntje in de rug op het gebied van marketing, techniek of duurzaamheid. In 2018 hadden we €970 miljoen aan kapitaal uitstaan. Onze partners bereikten 36 miljoen klanten, waarvan 84% vrouw is en 49% op het platteland woont.

Precies weten wat Koningin Máxima doet rondom microkrediet? Lees het hier >

« Terug