Succesverhalen

Aruna India

Microkrediet ondernemersverhaal Aruna, India

Dankzij een lening heb ik mijn eigen winkel kunnen openen

Aruna, India

Aruna, eigenaresse kledingwinkel India

Aruna Yadav (46) heeft een eigen ladies corner waarin ze sieraden en stoffen verkoopt. Ze opende haar winkel genaamd ‘Alakar fancy corner’ ruim 14 jaar geleden. Het pand waarin de winkel zich bevindt is van haar ouders, maar de winkel staat op haar naam. Samen met haar man heeft ze vier kinderen. Haar drie dochters zijn allemaal getrouwd en zijn verhuisd, maar haar jongste zoon, die nog op de middelbare school zit, woont nog thuis.  

Voorheen werkte Aruna in een naaiatelier, waar ze kleding naaide en traditionele sari’s borduurde. Dit was lichamelijk zwaar werk en Aruna kreeg veel last van haar rug. Om die reden besloot ze te stoppen met het werk in het atelier en haar eigen onderneming te starten. Maar hiervoor had ze een lening nodig. Via Oikocredit-partner Vreedhi kon Aruna een lening krijgen van 200.000 Indiase roepie (ongeveer € 2.200). Van dit bedrag kocht ze voorraad in. Naast de lening heeft Aruna via Vreedhi ook toegang tot een zorgverzekering.  

De meest populaire producten in haar winkel zijn sieraden. Vooral tijdens de feestdag Raksha Bandan verkoopt ze veel armbanden. Haar klanten zijn voornamelijk vrouwen maar ook mannen komen langs om een cadeau te kopen voor hun vrouw of zus. Aruna heeft haar eerste lening inmiddels afgelost en is een tweede lening aangegaan van nogmaals 200.000 Indiase roepie, om haar winkel verder uit te breiden.   

Ook investeren in mensen als Aruna? Lees hier wat u kunt doen

VRE-IN-077