Word lid

Word lid

De Vereniging Oikocredit Nederland zet zich in voor gelijkwaardigheid, zodat een leefbaar inkomen en onderwijs voor iedereen bereikbaar worden. Dankzij uw lidmaatschap kunnen we armoede, gelijke kansen en de impact van microfinanciering blijvend onder de aandacht brengen in Nederland. Dit doen we onder andere door de publieke opinie te beïnvloeden en bewustwording te creëren via de Week van het Microkrediet. 

Ik wil lid worden

MAAK IMPACT MET UW LIDMAATSCHAP

Als lid van Oikocredit Nederland bepaalt u zelf welk bedrag u jaarlijks bij wilt dragen. Dit kan al vanaf 20,- euro per jaar. Dankzij onze leden kunnen we nog meer mensen bereiken. Mensen die we hard nodig hebben op weg naar meer gelijke kansen. Sociale impact is de kern van alles wat Oikocredit doet. Dat deden we met onze eerste investering in de jaren ’70, en dat doen we vandaag nog steeds met door middel van:

  De Week van het Microkrediet
  Een spreekbeurtpakket en een profielwerkstukpakket voor scholieren
 Beïnvloeding van de publieke opinie via de media

Als lid ontvangt u:
  Twee keer per jaar ons papieren of digitale magazine OikoVisie
  Onze maandelijkse digitale nieuwsbrief
  Als eerste uitnodigingen voor OikoTalk, ons live event met inspirerende sprekers

ANBI-status

💡 De contributie is fiscaal aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. De contributie wordt beschouwd als een gift, omdat Oikocredit ontwikkelingsvereniging Nederland een ANBI is. Let op: er is een drempel en een maximum afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Lees daar meer over op de site van de Belastingdienst.