Breng wereldwijde armoede onder de aandacht. Word lid van de vereniging!

Lid worden

De Oikocredit Vereniging zet zich in voor gelijkwaardigheid. Zodat een leefbaar inkomen en onderwijs voor iedereen bereikbaar worden. Dankzij uw lidmaatschap kunnen we armoede, gelijke kansen en de impact van microfinanciering blijvend onder de aandacht brengen in Nederland. Dit doen we door de publieke opinie te beïnvloeden en acties te organiseren zoals de Week van het Microkrediet. 

Lid worden

MAAK IMPACT MET UW LIDMAATSCHAP

Als lid van de vereniging bepaalt u zelf welk bedrag u jaarlijks bij wilt dragen. Dit kan al vanaf 20,- euro per jaar. Dankzij onze leden kunnen we nog meer mensen bereiken. Mensen die we hard nodig hebben op weg naar meer gelijke kansen.  

Sociale impact is de kern van alles wat Oikocredit doet. Dat deden we met onze eerste investering in de jaren ’70, en dat doen we vandaag nog steeds met acties zoals: 

  OikoTalks met inspirerende sprekers
  Beïnvloeding van de publieke opinie via de media
  Acties zoals de Week van het Microkrediet
  Ons magazine OikoVisie
  Een spreekbeurtpakket en een profielwerkstukpakket voor scholieren

ANBI-status

💡 De contributie is fiscaal aftrekbaar bij de aangifte inkomstenbelasting. De contributie wordt beschouwd als een gift, omdat Oikocredit ontwikkelingsvereniging Nederland een ANBI is. Let op: er is een drempel en een maximum afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Lees daar meer over op de site van de Belastingdienst.

Ik wil impact maken