Week van het Microkrediet

Van 2 tot en met 8 december organiseert Oikocredit de Week van het Microkrediet. Zodat iedereen in Nederland kennis kan maken met de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. 

Week van het Microkrediet

De impact van microkrediet

De impact van microkrediet

Microkredieten zijn kleine leningen. Hiermee kunnen ondernemende mensen zélf aan hun toekomst bouwen, hun gezin onderhouden en hun kinderen naar school sturen. Microkrediet biedt, meer dan geld geven, mensen met lage-inkomens de kans om zich zo aan armoede te onttrekken.

Wist u dat vooral vrouwen profiteren van de impact van microkrediet? Wereldwijd gaat 84% van de microkredieten naar vrouwen. Zij investeren de opbrengst van hun bedrijf vooral in hun familie.

Activiteiten

Tijdens de Week van het Microkrediet organiseren we tal van activiteiten. Houd onze website in de gaten voor het programma 2019!

Meer over de impact van microkrediet

Trotse ondernemers

Onze ondernemers zijn trots op wat ze hebben bereikt dankzij microkrediet voor hun bedrijf. Op onze site vertellen ondernemers graag hun verhalen.

Verhalen van ondernemers lezen

Doe je ook mee?

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de activiteiten in de Week van het Microkrediet, en hoe u zelf kunt meedoen.

Meedoen
Activiteiten Week van het Microkrediet

Hoe microkrediet werkt

Geld lenen in plaats van geven zorgt voor meer zelfvertrouwen en meer economische productiviteit. Door mensen geld te lenen ontstaat bovendien een gelijkwaardige relatie tussen de betrokken partijen. 

De aflossingen op leningen worden steeds opnieuw aangewend om weer een ambitieuze, beginnende ondernemer van startkapitaal te voorzien. Zo blijft hetzelfde geld constant nieuwe ondernemers steunen. En worden uiteindelijk veel meer mensen geholpen.

Microkrediet ondernemersverhaal Juana, El Salvador

Dankzij microkrediet kunnen mijn kinderen naar school en heb ik mijn bedrijf uitgebreid tot een succes.

Juana, El Salvador
  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4