Logo.jpg

Van 6 tot en met 12 december organiseerde Oikocredit Nederland weer de Week van het Microkrediet

Week van het Microkrediet

posterEscapegameIn de Week van het Microkrediet laten we mensen in Nederland alles zien over de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen in armere landen in de wereld. Dit jaar is het thema ‘Ontsnap uit armoede!’ En daar hebben we een unieke escapegame voor gemaakt, waar iedereen online, gratis aan kan meedoen.

In de escapegame ga je ervaren hoe het is om een cacaoboer te zijn, die op het platteland van Ecuador woont. Je hebt maar nét genoeg geld om je gezin eten te geven. En dan gebeurt er ook nog ’s een ramp: een aardbeving verwoest je plantage. Maar een lening van de bank, daar kom jij niet voor in aanmerking. Gelukkig kan een microkrediet je wel helpen om uit de armoede te ontsnappen. 

Helpt u ons om de impact van microkrediet te verspreiden? Deel dan de link naar de escapegame met uw vrienden, familie of netwerk! #ontsnapuitarmoede

Naar de escapegame 

Microkrediet ondernemersverhaal Juana, El Salvador

Een aardbeving verwoestte een deel van mijn huis en cacaoplantage. Dankzij een microkrediet lukte het mij om er weer bovenop te komen en droom ik weer van een toekomst voor mij en mijn gezin.

Lupe, Ecuador

Aftermovie Week van het Microkrediet 2021

Bekijk onze voorgaande edities

2020

Om tijdens de Week van het Microkrediet aandacht te vragen voor de impact van microkrediet hebben we in december 2020 de grootste fototentoonstelling van Nederland over microkrediet gemaakt. Door in het hele land posters met portretten van microkredietondernemers voor het raam te hangen.

editie2020

2019

Op 2 december 2019 opende Oikocredit een microtentoonstelling met een grote ambitie. In het Tropenmuseum stond een week lang een ultraklein fototentoonstelling die de verhalen van trotste microkredietondernemers vertelde.

Bekijk onze aftermovie:

Lees verhalen van trotse microkredietondernemers

WvhM voorgaande edities

Editie 2020

Om tijdens de Week van het Microkrediet aandacht te vragen voor de impact van microkrediet hebben we in december 2020 de grootste fototentoonstelling van Nederland over microkrediet gemaakt. Door in het hele land posters met portretten van microkredietondernemers voor het raam te hangen. Wat kunt u doen als terugblik:

Op meer dan 1.500 locaties door heel Nederland waren de portretten van microkredietondernemers te bewonderen. Heeft u ze gezien? 

Poster A2 klein.JPG

Editie 2019

Op 2 december 2019 opende Oikocredit een microtentoonstelling met een grote ambitie. In het Tropenmuseum stond een week lang een ultraklein fototentoonstelling die de verhalen van trotste microkredietondernemers vertelde.

Bekijk hier onze aftermovie:

  • Steun mensen zoals Marta uit Mexico

  • Steun mensen zoals Margret uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Mimin uit Indonesië

  • Steun mensen zoals Mauricio uit El Salvador

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4