Logo.jpg

Van 6 tot en met 12 december organiseert Oikocredit Nederland weer de Week van het Microkrediet

Week van het Microkrediet

posterEscapegameIn de Week van het Microkrediet laten we mensen in Nederland alles zien over de impact die microkrediet heeft op de levens van mensen in armere landen in de wereld. Dit jaar is het thema ‘Ontsnap uit armoede!’ En daar hebben we een unieke escapegame voor gemaakt, waar iedereen online, gratis aan kan meedoen.

Helpt u ons om de impact van microkrediet te verspreiden? Deel dan de link naar de escapegame met uw vrienden, familie of netwerk! #ontsnapuitarmoede

Vanaf 6 december is de escapegame online te spelen. Als eerste de game spelen? Vul uw naam en emailadres in en wij sturen u bericht zodra de game online staat. 

Houd mij op de hoogte!

Mijn gegevens

HOE MICROKREDIET WERKT

Geld lenen in plaats van geven zorgt voor meer zelfvertrouwen en meer economische productiviteit. Door mensen geld te lenen ontstaat bovendien een gelijkwaardige relatie tussen de betrokken partijen. 

De aflossingen op leningen worden steeds opnieuw aangewend om weer een beginnende ondernemer van startkapitaal te voorzien. Zo blijft hetzelfde geld constant nieuwe ondernemers steunen. En worden uiteindelijk veel meer mensen geholpen.

Meer lezen over microkrediet

Microkrediet ondernemersverhaal Juana, El Salvador

Een aardbeving verwoestte een deel van mijn huis en cacaoplantage. Dankzij een microkrediet lukte het mij om er weer bovenop te komen en droom ik weer van een toekomst voor mij en mijn gezin.

Lupe, Ecuador

Bekijk onze voorgaande edities

2020

Om tijdens de Week van het Microkrediet aandacht te vragen voor de impact van microkrediet hebben we in december 2020 de grootste fototentoonstelling van Nederland over microkrediet gemaakt. Door in het hele land posters met portretten van microkredietondernemers voor het raam te hangen.

editie2020

2019

Op 2 december 2019 opende Oikocredit een microtentoonstelling met een grote ambitie. In het Tropenmuseum stond een week lang een ultraklein fototentoonstelling die de verhalen van trotste microkredietondernemers vertelde.

Bekijk onze aftermovie:

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4