Succesverhalen

Marina Ivoorkust

Microkrediet ondernemersverhaal Marina, Ivoorkust

Microkrediet heeft mij geholpen om mijn droom te realiseren.

Marina, Ivoorkust

Marina, kledingverkoopster Ivoorkust

Marina Ananou (43) woont samen met haar man en twee kinderen in Ivoorkust, een arm land waar een groot deel van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Toch is Marina erin geslaagd een eigen kledingwinkel op te zetten, genaamd Vision N Vogue. Ze heeft er bewust voor gekozen om In haar winkel relatief luxe items te verkopen zoals tassen, schoenen en kleren, omdat ze daar een betere marge op kan maken en zodoende een goede toekomst kan creëren voor haar kinderen. 

Het inkopen van deze producten vraagt om een forse investering, de bekende kosten die voor de baten uitgaan. Toch was dat voor Marina de enige manier om van haar winkel een succes te maken. Vandaar dat ze voor een microkrediet aanklopte bij de Ivoriaanse Oikocreditpartner Fin’elle. “Ik had geld nodig om een grotere voorraad te kopen. Ik hoorde goede dingen over Fin’elle, dus heb ik daar een lening aangevraagd.”

Het ging om een relatief klein bedrag, wat ze ook in een korte periode moest aflossen. Bijgestaan door Fin'elle, die naast het krediet ook advies geeft over ondernemen, heeft Marina haar eerste microkrediet succesvol kunnen investeren en heeft ze deze ondertussen afgelost. Haar winkel heeft een extra impuls gekregen en de klandizie is gegroeid. Maar Marina ziet nog meer kansen. In samenspraak met de Fin'elle heeft ze besloten een tweede lening aan te gaan.

Dankzij deze lening is het bedrijf van Marina zodanig gegroeid dat ze bouwt aan een goede toekomst voor haarzelf, haar gezin en haar medewerkers. “Fin’elle heeft mij geholpen om mijn droom te realiseren. De winkel is mijn eigendom en ik heb twee medewerkers in dienst. Mijn volgende stap zal zijn om mijn eigen huis te kopen", vertelt Marina. De kinderen van Marina gaan nu ook naar een internationale school, zodat zij op hun beurt ook kunnen bouwen aan een goede toekomst.

Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering

Marina, Ivoorkust 2