Succesverhalen

Fatumah Oeganda

Microkrediet ondernemersverhaal Fatumah, Oeganda

Dankzij de leningen via Tugende is mijn inkomen sterk verbeterd

Fatumah, Oeganda

Fatumah, kapster Oeganda

Fatumah Nabatanzi (33) is kapster in Kyambogo, een stad in het zuidwesten van Oeganda. De Oegandese is alleenstaande moeder van twee kinderen. Kapper zijn in Oeganda is vaak seizoenswerk. Fatumah heeft rondom feestdagen en andere festiviteiten vaak veel klanten, maar voor de rest van het jaar heeft ze een andere bron van inkomsten nodig. Daarom besloot de kapster om frisdank, eten en snacks te verkopen in het gebouw naast haar kapsalon.

Via een kennis leerde Fatumah Oikocreditpartner Tugende kennen. Dankzij een lening via Tugende heeft ze een koelkast gekocht waarin ze de frisdrank koel kan houden. Fatumah heeft ondertussen haar eerste lening afgelost en een tweede lening gekregen. Van haar tweede lening heeft ze nieuwe apparatuur gekocht voor haar kapsalon.

Dankzij de leningen via Tugende is haar inkomen sterk verbeterd. Haar twee bedrijven helpen haar om het schoolgeld voor de kinderen te betalen, een huis te huren en ze kan nu plannen maken om haar bedrijf naar een drukkere plaats te verhuizen.

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Fatumah? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering

Fatumah, Oeganda 2