Succesverhalen

Margret Oeganda

Microkrediet ondernemersverhaal Margreet, Oeganda

Door onze boerderij steeds meer uit te breiden, hebben we nu een hoger inkomen.

Margret, Oeganda

Margret, Melkveebedrijf Oeganda

Margret Kajumba (49) runt al meer dan 20 jaar samen met haar man een melkveebedrijf. Het echtpaar heeft vier kinderen, van wie er één oud genoeg is om mee te helpen op de boerderij. Daarnaast hebben ze nog zes mensen in dienst. Het stel heeft hun eigen geld gebruikt om een boerderij met 10 hectare grond en zeven koeien te kopen. Dankzij microkrediet via partner Hofokam heeft Margret de boerderij verder uitgebreid naar maar liefst 100 hectare grond en 40 koeien.

Het stel uit Oeganda begon met het melkveebedrijf, omdat dit iedere dag inkomen genereert. Ze verkopen de melk aan bedrijven in hun omgeving, aan de lokale bevolking en aan Hofokam. Het voedsel voor de koeien verbouwt Margret zelf. Om maïs te verbouwen kocht ze, met hulp van een lening, een tractor. Margrets man wil deze tractor ook verhuren aan andere boeren om wat bij te verdienen.

“Door onze boerderij steeds meer uit te breiden, hebben we nu een hoger inkomen. Hierdoor konden we een groter huis bouwen en het schoolgeld voor onze kinderen betalen.”

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Margret? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering

Margret, Oeganda 2