Duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau met dubbel effect? Geef een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds.

Duurzaam cadeau

oma Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

Ik draag niet alleen geld, maar ook een ideaal over.

Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

DUBBEL EFFECT

Maak de wereld een stukje mooier met uw cadeau! Met een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds, geeft u een uniek en betekenisvol cadeau met wereldwijde impact. Want dit belegde geld wordt geïnvesteerd in ondernemende mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zodat zij zélf hun bestaan kunnen verbeteren. Een cadeau met een dubbel effect dus!

Zo geeft u eenvoudig een belegging cadeau:

Stap 1

Kies een cadeaubedrag

U kiest zelf welk bedrag u cadeau geeft. Ook kunt u stukje bij beetje waarde opbouwen. Bijvoorbeeld door elke maand of jaarlijks een bedrag bij te storten.

Stap 2

Vul het formulier in

Download het cadeaubeleggingsformulier en print het. Vul uw gegevens (als schenker) in op het linkerdeel bij 'Ja, ik geef een belegging cadeau'.

Stap 3

Geef het cadeau

Degene die het cadeau krijgt vult de gegevens in op de rechterkant van het formulier. Is de ontvanger jonger dan 18 jaar, dan is een handtekening van een ouder/verzorger nodig. 

Nadat de ontvanger het ondertekende formulier naar ons toestuurt, verwerken wij de inschrijving zo snel mogelijk. Als de belegging is verwerkt ontvangt de ontvanger de volgende maand een rekeningoverzicht.

Feestelijke cadeauenvelop

cadeau.jpg💡 Wilt u een cadeau geven aan een nieuwe belegger, dan krijgt u er deze feestelijke cadeau-envelop en kaart bij. Dat maakt het geven van dit cadeau extra leuk! 

Wij versturen u dan het formulier op per post. Daarbij verzenden we ook de envelop en de kaart, zodat u het cadeau daarin kunt geven. Vul het aanvraagformulier in, dan sturen we het binnen enkele werkdagen naar u toe. U ontvangt:

 • Het cadeauformulier
 • De feestelijke cadeau-envelop
 • Een leuke kaart
 • Een antwoordenvelop voor het formulier

Meer lezen over een belegging cadeau geven

Annie en Rita gaven 37 beleggingen cadeau
Voor hun verjaardag wilden ze alle neven en nichten een bijzonder cadeau geven. Zelf beleggen ze al meer dan 20 jaar bij Oikocredit. "We vinden het heel belangrijk dat onze neven en nichten Oikocredit leren kennen."

Meestgestelde vragen over een cadeaubelegging

 • Wat doet Oikocredit?

  Oikocredit verstrekt leningen aan meer dan 600 lokale partnerorganisaties met een sociale doelstelling, in zo’n 60 landen wereldwijd. Via deze partnerorganisaties bieden we individuen en groepen in lagelonenlanden, die normaal geen toegang hebben tot leningen, toegang tot passende financiële middelen.

  De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, kleine- en middelgrote ondernemingen, (fairtrade) coöperaties en duurzame-energie-ondernemingen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Hoeveel kan/mag ik beleggen?

  U kunt al vanaf 10 euro per maand beleggen. U bepaalt zelf uw maandinleg en u kunt die op ieder moment kosteloos verhogen of verlagen (tot een minimum van 10 euro).

  Éénmalig beleggen is ook mogelijk. Een eenmalige belegging is minimaal 50 euro, maar u bepaalt natuurlijk zelf of u meer wilt beleggen. U kunt op ieder moment kosteloos uw inleg verhogen, dan wel verlagen (tot een minimum van 50 euro).

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Hoe kan ik extra beleggen?

  U bent uiteraard altijd welkom om extra te beleggen. Dit kan eenvoudig door een geldbedrag over te maken op de bankrekening van het Oikocredit Nederland Fonds: NL37 TRIO 0379 2791 69 ten name van St. Jur. Eigendom ONF, onder vermelding van uw beleggingsnummer. Dit nummer vindt u op uw rekeningoverzicht. Ook kunt u ons machtigen een bedrag af te schrijven, eenmalig of maandelijks. Dit kan al vanaf 10 euro per maand!

  Voor het overgemaakte bedrag boeken we participaties bij op uw bestaande portefeuille. Dit gebeurt altijd op de laatste dag van de maand waarin het geld bij het ONF binnenkomt. 

  Als u vragen heeft, neem gerust contact op. U kunt een mail sturen naar nederland@oikocredit.nl of bellen met een van onze medewerkers tijdens kantooruren op 030 - 234 10 69.

  Download het machtigingsformulier voor extra beleggen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen
 • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

 • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

 • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

 • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4