Duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau met dubbel effect? Geef een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds.

Duurzaam cadeau

oma Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

Ik draag niet alleen geld, maar ook een ideaal over.

Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

Feestelijke geven

💡 Wilt u een cadeau geven aan een nieuwe belegger, dan kunt u kiezen voor de gratis cadeauenvelop of het microkrediet memory spel (t/m 31 december 2021 gratis). Dat maakt het geven van dit cadeau extra leuk! 

Cadeauformulier met gratis cadeau-envelop

Enveloppe.png

Wij versturen u het cadeauformulier op per post. Daarbij verzenden we ook een feestelijke envelop en een kaart.

Aanvragen

Cadeauformulier met microkrediet memory (tijdelijk gratis)

Memory doosje.png

In dit memoryspel zoekt u het juiste product bij de microkredietondernemer. Het spel bestaat uit 24 setjes van ondernemers en producten. Op = op.

Met memory aanvragen

DUBBEL EFFECT

Maak de wereld een stukje mooier met uw cadeau! Met een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds, geeft u een uniek en betekenisvol cadeau met wereldwijde impact. Want dit belegde geld wordt geïnvesteerd in ondernemende mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zodat zij zélf hun bestaan kunnen verbeteren. Een cadeau met een dubbel effect dus!

Zo geeft u eenvoudig een belegging cadeau:

Stap 1

Kies een cadeaubedrag

U kiest zelf welk bedrag u cadeau geeft. Ook kunt u stukje bij beetje waarde opbouwen. Bijvoorbeeld door elke maand of jaarlijks een bedrag bij te storten.

Stap 2

Vul het formulier in

Download het cadeaubeleggingsformulier en print het. Vul uw gegevens (als schenker) in op het linkerdeel bij 'Ja, ik geef een belegging cadeau'.

Stap 3

Geef het cadeau

Degene die het cadeau krijgt vult de gegevens in op de rechterkant van het formulier. Is de ontvanger jonger dan 18 jaar, dan is een handtekening van een ouder/verzorger nodig. 

Nadat de ontvanger het ondertekende formulier naar ons toestuurt, verwerken wij de inschrijving zo snel mogelijk. Als de belegging is verwerkt ontvangt de ontvanger de volgende maand een rekeningoverzicht.

Meer lezen over een belegging cadeau geven

Annie en Rita gaven 37 beleggingen cadeau
Voor hun verjaardag wilden ze alle neven en nichten een bijzonder cadeau geven. Zelf beleggen ze al meer dan 20 jaar bij Oikocredit. "We vinden het heel belangrijk dat onze neven en nichten Oikocredit leren kennen."

Meestgestelde vragen over een cadeaubelegging

 • Wat is er per 1 juli 2021 veranderd aan de kostenberekening?

  Op het dividend dat het Oikocredit Nederland Fonds van Oikocredit International ontvangt, werd in de afgelopen jaren een beheervergoeding van 0,45% ingehouden. Per 1 juli 2021 is de  beheervergoeding verlaagd naar 0,10% per kwartaal en wordt deze in mindering gebracht op het totale saldo van de belegging. Ook worden er per 1 juli aan- en verkoopkosten van 0,35% in rekening gebracht. Over het eerste half jaar van 2021 brengen we geen beheervergoeding in rekening.

  Meer over de wijziging van kostenstructuur vindt u hier.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Wat doet Oikocredit?

  Oikocredit verstrekt leningen aan 563 lokale partnerorganisaties met een sociale doelstelling, in zo’n 33 landen wereldwijd. Via deze partnerorganisaties bieden we individuen en groepen in lagelonenlanden, die normaal geen toegang hebben tot leningen, toegang tot passende financiële middelen.

  De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, kleine- en middelgrote ondernemingen, (fairtrade) coöperaties en duurzame-energie-ondernemingen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Hoeveel kan/mag ik beleggen?

  U kunt al vanaf 10 euro per maand beleggen. U bepaalt zelf uw maandinleg en u kunt die op ieder moment verhogen of verlagen (tot een minimum van 10 euro).

  Éénmalig beleggen is ook mogelijk. Een eenmalige belegging is minimaal 50 euro, maar u bepaalt natuurlijk zelf of u meer wilt beleggen. U kunt op ieder moment uw inleg verhogen, dan wel verlagen (tot een minimum van 50 euro).

  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen
 • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

 • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

 • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

 • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4