Duurzaam cadeau

Een duurzaam cadeau met dubbel effect? Geef een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds.

Cadeaubelegging

oma Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

Ik draag niet alleen geld, maar ook een ideaal over.

Stien over het cadeau voor haar kleinzoons

Impact doorgeven

💡 Als u belegger bent in het Oikocredit Nederland Fonds, kunt u ook een belegging cadeau geven aan een ander.

💡 Wilt u een cadeau geven aan een nieuwe belegger, dan kunt u kiezen voor de gratis cadeauenvelop of het microkrediet memory spel (€2,50 per stuk). Dat maakt het geven van dit cadeau extra leuk! 

DUBBEL EFFECT

Maak de wereld een stukje mooier met uw cadeau! Met een belegging in het Oikocredit Nederland Fonds, geeft u een uniek en betekenisvol cadeau met wereldwijde impact. Want dit belegde geld wordt geïnvesteerd in ondernemende mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Zodat zij zélf hun bestaan kunnen verbeteren. Een cadeau met een dubbel effect dus!

Zo geeft u eenvoudig een belegging cadeau:

Stap 1

Kies een cadeaubedrag

U kiest zelf welk bedrag u cadeau geeft (minimaal € 200). Ook kunt u stukje bij beetje waarde opbouwen. Bijvoorbeeld door elke maand of jaarlijks een bedrag bij te storten.

Stap 2

Vul het formulier in

Download het cadeaubeleggingsformulier en print het. Vul uw gegevens (als schenker) in op het linkerdeel bij 'Ja, ik geef een belegging cadeau'.

Stap 3

Geef het cadeau

Degene die het cadeau krijgt vult de gegevens in op de rechterkant van het formulier. Is de ontvanger jonger dan 18 jaar, dan is een handtekening van een ouder/verzorger nodig. 

Cadeauformulier met gratis cadeau-envelop

Enveloppe.png

Wij versturen u het cadeauformulier op per post. Daarbij verzenden we ook een feestelijke envelop en een kaart.

Aanvragen

Cadeauformulier met microkrediet memory (€2,50 per stuk)

Memory doosje.png

In dit memoryspel zoekt u het juiste product bij de microkredietondernemer. Het spel bestaat uit 24 setjes van ondernemers en producten. Op = op.

Met memory aanvragen

We zijn wettelijk verplicht om nieuwe beleggers te identificeren en hun identiteit te verifiëren. Voor minderjarige kinderen moet een van de ouders/verzorgers zich identificeren. Daarom sturen we binnen een week na ontvangst van het formulier een e-mail en een sms-bericht met daarin het verzoek om u te identificeren door middel van een paspoort of identiteitskaart via een persoonlijke, beveiligde link.

Als de belegging is verwerkt ontvangt de belegger de volgende maand een rekeningoverzicht.

Meer lezen over een belegging cadeau geven

Annie en Rita gaven 37 beleggingen cadeau
Voor hun verjaardag wilden ze alle neven en nichten een bijzonder cadeau geven. Zelf beleggen ze al meer dan 20 jaar bij Oikocredit. "We vinden het heel belangrijk dat onze neven en nichten Oikocredit leren kennen."

Meestgestelde vragen over een cadeaubelegging

 • Wat doet Oikocredit?

  Oikocredit verstrekt leningen aan 513 lokale partnerorganisaties met een sociale doelstelling, in zo’n 33 landen wereldwijd. Via deze partnerorganisaties bieden we individuen en groepen in lagelonenlanden, die normaal geen toegang hebben tot leningen, toegang tot passende financiële middelen.

  De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, kleine- en middelgrote ondernemingen, (fairtrade) coöperaties en duurzame-energie-ondernemingen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Waarom zou ik bij Oikocredit beleggen?

  Oikocredit is een sociaal investeerder die zowel op sociaal vlak als financieel vlak succesvol is. Oikocredit investeert in ondernemende mensen die geen toegang hebben tot financiële middelen om ze te helpen economisch zelfstandig te worden. Daardoor krijgen 38,2 miljoen mensen in zo'n 33 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië een kans om zelf aan hun toekomst te bouwen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Wanneer wordt het dividend uitbetaald?

  Op de jaarlijkse ledenvergadering (in juni) van de cooperatie Oikocredit UA wordt de hoogte van het dividend over het voorafgaande jaar vastgesteld. Dit vastgestelde dividend is bepalend voor het dividend dat u op uw belegging in het Oikocredit Nederland Fonds ontvangt. Dividenduitkering vindt jaarlijks plaats rond 1 juli en heeft altijd betrekking op het voorafgaande kalenderjaar. Onze beleggers krijgen in juli hun dividendoverzicht.

  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen