Succesverhalen

Pittala India

Microkrediet ondernemersverhaal Pittala, India

Ik ben mijn bedrijf begonnen om mijn gezin te helpen.

Pittala, India

Pittala, kleermarkerij India

Pittala Rama Rani heeft een eigen kleermakerij en een winkel waar ze mode- en schoonheidsaccessoires verkoopt. Voorheen was Pittala in dienst bij een ander bedrijf waar ze haar geld verdiende door kleding te maken. Maar daar verdiende ze niet genoeg om haar gezin te onderhouden. “Ik ben mijn bedrijf begonnen om mijn gezin te helpen, want mijn man en ik verdienden niet genoeg om onze kinderen te kunnen laten studeren”, vertelt Pittala.

De Indiase gebruikte eigen kapitaal om het bedrijf op te starten, maar kon toen maar een beperkte voorraad kopen. Via Oikocredit-partner Vreedhi heeft Pittala een lening afgesloten die ze gebruikt om een grotere voorraad in te kopen. Doordat ze nu een grotere voorraad heeft, trekt ze meer klanten en heeft ze een hoger inkomen. De zaken gaan goed en inmiddels huurt ze ook medewerkers in om het kleermakerswerk te doen als ze te veel bestellingen heeft. Daarnaast geeft ze les aan anderen hoe ze ook hun eigen kleding kunnen maken.

Dankzij het geld dat Pittala verdient met haar bedrijf kunnen haar kinderen studeren. Pittala droomt ervan om haar winkel en bedrijf verder te laten groeien, zodat haar kinderen later naar het buitenland kunnen om daar hun opleiding voort te zetten en een goede carrière op te bouwen.

Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering