Succesverhalen

Sutini Indonesië

Microkrediet ondernemersverhaal Sutini, Indonesië

Door microkrediet voor ons bedrijf hebben we ons kunnen redden, ondanks de concurrentie.

Sutini, Indonesië

Sutini, eigenaresse naaiatelier Indonesië

Sutini Supriatna is trots op wat haar man Agus en zij bereikt hebben, dankzij een microkrediet. “Ons inkomen is nu goed. Mijn dochter gaat naar de universiteit en mijn zoon gaat naar de middelbare school. Onderwijs is enorm belangrijk. Zelf heb ik weinig onderwijs gehad, en ik wil dat mijn kinderen later een goed inkomen krijgen.”

Ook hebben ze een huis kunnen bouwen en geld gespaard voor noodgevallen, als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten. Toen het gezin nog in Jakarta woonde, was dat wel anders. Agus werkte als bouwvakker, maar het leven in de stad werd te duur. Ze wilden een eigen bedrijf beginnen om onafhankelijker te worden en beter rond te kunnen komen. 

Agus en Sutini: "We hadden een lening nodig om een ​​nieuwe naaimachine te kopen. Vanwege de concurrentie uit China besloten we om meer soorten tassen, laptophoezen en portemonnees te maken in plaats van telefoonhoesjes. Maar hier hadden we een andere naaimachine voor nodig. Door microkrediet voor ons bedrijf hebben we ons kunnen redden, ondanks de concurrentie."

Ook investeren in mensen als Sutini? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering