Ondernemersverhalen

Ondernemersverhalen

Sutini Supriatna, eigenaar naaiatelier, Indonesië

Sutini, eigenaresse naaiatelier Indonesië

Sutini Supriatna is trots op wat haar man Agus en zij bereikt hebben, dankzij een microkrediet. “Ons inkomen is nu goed. Mijn dochter gaat naar de universiteit en mijn zoon gaat naar de middelbare school. Onderwijs is enorm belangrijk. Zelf heb ik weinig onderwijs gehad, en ik wil dat mijn kinderen later een goed inkomen krijgen.”

Ook hebben ze een huis kunnen bouwen en geld gespaard voor noodgevallen, als ze bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moeten. Toen het gezin nog in Jakarta woonde, was dat wel anders. Agus werkte als bouwvakker, maar het leven in de stad werd te duur. Ze wilden een eigen bedrijf beginnen om onafhankelijker te worden en beter rond te kunnen komen. 

Agus en Sutini: "We hadden een lening nodig om een ​​nieuwe naaimachine te kopen. Vanwege de concurrentie uit China besloten we om meer soorten tassen, laptophoezen en portemonnees te maken in plaats van telefoonhoesjes. Maar hier hadden we een andere naaimachine voor nodig. Door het microkrediet voor ons bedrijf hebben we ons kunnen redden ondanks de concurrentie."

Genevieve, marktkraam, Ivoorkust

Genevieve, marktvrouw Ivoorkust

Genevieve (49) kocht haar voorraad elke dag uit het dorp om te verkopen op de markt. Met een microkrediet van € 300 kan ze haar voorraad nu voor twee weken bijvullen.

“Nu ik over geld beschik, kan ik meer voorraad kopen tegen een lagere prijs. Ik maak meer winst en ik kan wat geld besparen.”

Genevieve heeft 6 kinderen en 6 kleinkinderen. Haar man is bouwvakker. "Het geld dat ik nu verdien, besteed ik aan de zorg voor mijn kinderen en kleinkinderen. We hebben het extra geld ook gerbuikt om cement te kopen om ons eigen huis te bouwen." Ze voegt hieraan toe: "We leven nu in een gedeelte van mijn vaders huis."

  • Steun mensen zoals Juana uit El Salvador

  • Steun mensen zoals Efrance uit Oeganda

  • Steun mensen zoals Maria uit Ecuador

  • Steun mensen zoals Caleb uit Oeganda

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4