Succesverhalen

Mirian Bolivia

Microkrediet ondernemersverhaal Mirian, Bolivia
Ik droom ervan om een eigen huis te hebben voor mij en mijn kinderen.
Mirian, Bolivia

Mirian, naaiatelier Bolivia

Mirian (40) heeft haar eigen winkel waar ze vlaggen en andere feestelijke kledingstukken en versieringen maakt en verkoopt. Ze is alleenstaande moeder van vier kinderen. Zeventien jaar geleden begon Mirian in dezelfde wijk met haar onderneming, maar in een kleiner pand. Ze werkte daar alleen en huurde zo nu en dan mensen in wanneer ze veel werk had. Tegenwoordig heeft ze een grotere winkel en twee medewerkers in dienst.

De Boliviaanse ontving haar eerste microkrediet vlak na de pandemie. “De pandemie heeft ons bedrijf enorm getroffen. Vanwege alle maatregelen waren er geen festiviteiten, optochten of parades en ons werk is daar afhankelijk van”, vertelt Mirian. Het was voor haar moeilijk om in die periode de huur van het pand en andere lasten te betalen. Ze sloot verschillende leningen af bij de bank en had aan het einde van de pandemie schuld op schuld. Dankzij een lening via Oikocreditpartner Cidre heeft ze haar bedrijf kunnen herstellen. Ze heeft met deze lening meer voorraad ingekocht waardoor ze meer kon produceren en ook meer inkomsten kon generen. Nu er geen beperkingen meer zijn en de festiviteiten terugkeren, begint Mirian weer meer werk te krijgen. 

Mirian hoopt dat ze dit jaar al haar leningen af kan betalen. Daarnaast droomt ze ervan om haar eigen huis te hebben. “Ik ben halverwege met het bouwen van een huis voor mij en mijn kinderen. Mijn oudste dochter studeert al en ik hoop dat ik mijn andere drie kinderen dezelfde mogelijkheid kan geven.”

Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering

CID-BO-089