Succesverhalen

Mirian Bolivia

Microkrediet ondernemersverhaal Mirian, Bolivia
Ik droom ervan om mijn eigen huis te hebben.
Mirian, Bolivia

Mirian, borduurwinkel Bolivia

Mirian (40) heeft haar eigen winkel waar ze vlaggen, capes en andere feestelijke kledingstukken en versieringen verkoopt. Ze is alleenstaand en heeft vier kinderen, waarvan een dochter al studeert. Mirian begon 17 jaar geleden met het maken van vlaggen en versieringen in dezelfde buurt, maar in een veel kleinere ruimte. Ze werkte daar alleen en huurde alleen mensen in als ze veel werk had. Tegenwoordig heeft ze een grotere winkel en twee medewerkers in dienst.

De Boliviaanse kreeg haar eerste microkrediet vlak na de pandemie. “De pandemie heeft ons bedrijf enorm getroffen. Er waren geen feesten en geen optochten en ons werk is daar afhankelijk van”, vertelt Mirian. Het was voor haar moeilijk om in die periode de huur en andere lasten te betalen. Ze sloot leningen af bij de bank en had aan het  einde van de pandemie schulden op schulden. Dankzij een lening via Oikocreditpartner Cidre heeft ze haar bedrijf kunnen herstellen. Ze heeft met deze lening meer voorraad ingekocht waardoor ze meer kon produceren en ook meer inkomsten kon generen. Nu er geen beperkingen meer zijn begint Mirian meer werk te krijgen, omdat de festiviteiten weer terug zijn.

Mirian hoopt dat ze dit jaar al haar leningen af kan betalen. Daarnaast droomt ze ervan om haar eigen huis te hebben. “Ik ben halverwege met het bouwen van een huis voor mij en mijn kinderen. Daarnaast hoop ik dat ook mijn andere kinderen later kunnen studeren.”

Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering

CID-BO-089