Succesverhalen

Olivia Ivoorkust

Microkrediet ondernemersverhaal Olivia, Ivoorkust

Dankzij een microkrediet heb ik mijn eigen schoonheidssalon kunnen openen. 

Olivia, Ivoorkust

Olivia, schoonheidssalon Ivoorkust

De 28-jarige Oliva Gnagne uit Ivoorkust heeft een eigen schoonheidssalon waar ze cosmetica verkoopt van het merk Belle Nubian. Belle Nubian is een Amerikaanse keten met verschillende vestigingen in Ivoorkust. Om de salon te openen had Olivia geld nodig. In 2018 werd Olivia klant bij Oikocredit-partner Fin’Elle en kreeg ze een microkrediet om haar eigen salon te openen.

Zoals de naam aangeeft, richt Fin’Elle zich op de empowerment van voornamelijk vrouwelijke ondernemers, door microfinanciering te verstrekken aan kleine en middelgrote ondernemingen. Naast het verstrekken van microkrediet, biedt Fin’Elle haar klanten ook technische ondersteuning en leren ze vrouwen om hun eigen financiën te doen. 

Olivia heeft ondertussen haar tweede lening bij Fin’Elle en de zaken gaan goed. Soms zijn haar producten zelfs zo gewild dat bepaalde artikelen niet meer op voorraad zijn. De leningen van Fin’Elle hebben Olivia geholpen om de salon te openen, een grotere voorraad te kopen, drie mensen in dienst te nemen en ze heeft zelfs een eigen auto kunnen kopen.

Benieuwd hoe u een bijdrage kunt leveren? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering