Succesverhalen

Mimin Indonesië

Microkrediet ondernemersverhaal Mimin, Indonesië

We hebben nu genoeg geld om onze kinderen naar school te sturen.

Mimin, Indonesië

Mimin, kroepoek producent Indonesië

Mimin Among produceert samen met haar man Ajo kroepoek. Voorheen maakte het koppel kroepoek voor andere bedrijven, maar ze besloten dat ze een beter inkomen konden verdienen wanneer ze voor zichzelf begonnen. Mimin en haar man gebruikten hun gespaarde geld om het bedrijf te starten, maar ze wilden graag verder uitbreiden. Dankzij microkrediet via Oikocreditpartner Komida hebben ze grote koekenpannen gekocht om kroepoek bakken.

Toen ze net begonnen, hielpen de vijf kinderen van Mimin en Ajo om de kroepoek te maken. Tegenwoordig hebben ze acht tot tien mensen in dienst. Het stel koopt ongebakken kroepoek via een leverancier en bakt deze in een keuken buiten het huis. In eerste instantie gebruikte Mimin de lening om de grond van de keuken te huren. Maar door de uitbreiding van het bedrijf heeft ze het stuk land kunnen kopen. Nu gebruikt het stel de leningen om grondstoffen te kopen.

“We gebruiken de extra inkomsten om geld te sparen voor noodgevallen. We hebben het stuk land gekocht en hebben genoeg geld om onze kinderen naar school te sturen. We willen dat onze kinderen in de toekomst een goede, succesvolle baan kunnen vinden.”

Ook investeren in een toekomst voor ondernemers als Mimin en Ajo? Beleg dan in ons fonds voor microfinanciering