Nieuws

Mirjam 't Lam nieuwe Director Finance & Risk Oikocredit

Mirjam 't Lam nieuwe Director Finance & Risk Oikocredit

Mirjam 't Lam06 november 2020

Met ingang van 16 november treedt Mirjam 't Lam toe tot de managing board van Oikocredit als Director Finance & Risk.

Ze maakt de overstap vanuit de Afrikaanse investeringsmaatschappij Arise, waar ze bijna vier jaar als Chief Financial Risk Officer (CFRO) heeft gewerkt en een leidende rol heeft gespeeld bij de oprichting van de organisatie, die is opgericht door FMO, Norfund, Norfinance en de Rabobank.

Mirjam heeft bijna 20 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, waaronder functies als CFRO voor Rabo Development en directeur bij diverse aangesloten banken van de Rabobank Groep. Ook maakte ze deel uit van het Food & Agri-strategieteam van de Rabobank en heeft ze internationale ervaring, zowel in volwassen als in opkomende markten. 

Bij Oikocredit zal Mirjam zorgen voor leiderschap en expertise op het gebied van financiën en risico's op strategisch niveau voor de gehele organisatie. Ze zal ook de functies van de afdeling Integrated Reporting & Control leiden. 

Bij het aanvaarden van de functie bij Oikocredit zei Mirjam: "Ik steun Oikocredits missie om in mensen te investeren en hen te ontwikkelen. Ik kijk ernaar uit om mijn kennis en ervaring in te brengen en het belangrijke werk van Oikocredit om het leven van mensen met een laag inkomen te verbeteren, te ondersteunen.”

Oikocredits managing director Thos Gieskes: "We zijn verheugd Mirjam bij Oikocredit te mogen verwelkomen. Haar ervaring in ontwikkelingsfinanciering over de hele wereld zal voor ons zeer waardevol zijn. We kijken ernaar uit om onze resultaten verder uit te bouwen en de toekomst in te gaan met Mirjam als onze Director Finance & Risk".

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een interview kunt u contact opnemen met Ulrike Haug, Communications Manager, Oikocredit International, telefoon: 033 422 4040, e-mail: communication@oikocredit.org.

« Terug naar het nieuwsoverzicht