Nieuws

Nieuwe partner: de Braziliaanse MKB-kredietverstrekker BizCapital

Nieuwe partner: de Braziliaanse MKB-kredietverstrekker BizCapital

bizcapital.png31 oktober 2020

Oikocredit heeft een minderheidsbelang genomen in BizCapital, een toonaangevende online MKB-kredietverstrekker in Braziliƫ.

Over Bizcapital

BizCapital is een digitaal kredietplatform voor kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) in Brazilië. BizCapital verstrekt online leningen via een snel en betrouwbaar proces. Het bedrijf, opgericht in 2016 door drie ervaren ondernemers, heeft als missie om Braziliaanse MKB's te helpen toegang te krijgen tot financiering. Het biedt tools en middelen om bedrijven te helpen te groeien. 

BizCapital heeft al meer dan 9.000 bedrijven bereikt in meer dan 1.200 Braziliaanse steden. 

De investering

Met de investering wordt de bedrijfsuitbreiding versneld en worden de distributiekanalen verbeterd om zo nog meer MKB-bedrijven te bedienen. "Naast het blijven ondersteunen van het MKB met krediet, kijken we ernaar uit om ons aanbod van financiële diensten uit te breiden en nieuwe producten voor ondernemers te ontwikkelen", zegt Francisco Ferreira, CEO en medeoprichter van BizCapital.

Sociale impact maximaliseren

Met deze investering ondersteunt Oikocredit de financiële inclusie van het MKB in Latijns-Amerika. “We zijn blij met deze nieuwe partner. We kunnen de groei van BizCapital ondersteunen en daarmee banen in Brazilië creëren. De missie van het bedrijf -verantwoorde financiële inclusie- is goed in lijn met ons doel om de sociale impact te maximaliseren”, zegt Nicolás Arrosa van Oikocredit.

« Terug naar het nieuwsoverzicht