Nieuws

Wij introduceren: de Week van het Microkrediet

Wij introduceren: de Week van het Microkrediet

Logo WvhM.jpg15 november 2019

Dit jaar organiseert Oikocredit Nederland voor het eerst de landelijke Week van het Microkrediet. Tijdens deze week willen we iedereen in Nederland kennis laten maken met de impact van microkrediet.

De opening is op 2 december in het Tropenmuseum, waar we voor 1 week de kleinste fototentoonstelling ooit neerzetten. Met recht een microtentoonstelling: alleen door in te zoomen op een kleine foto van iemands leven, zie je pas het grote verhaal. De verhalen van microkredietondernemers die trots zijn op wat ze hebben bereikt.Maak kans om geportretteerd te worden in nieuwe tentoonstelling
De microtentoonstelling heeft een grote ambitie: gedurende het jaar zal deze worden uitgebreid van micro naar macro. Maar, daar hebben we het Nederlandse publiek voor nodig. De tentoonstelling, die volgend jaar opent, gaat over wat mensen trots maakt. Dat vragen we aan microkredietondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook aan mensen uit Nederland.

Deze Nederlanders krijgen de unieke kans om geportretteerd te worden in de tentoonstelling van volgend jaar. Daarom kunnen mensen in de week van 2 december in het Tropenmuseum een foto laten maken of online een foto uploaden via www.weekvanhetmicrokrediet.nl. Uit alle inzendingen wordt een aantal verhalen geselecteerd die onderdeel gaan uitmaken van deze tentoonstelling.

Als member van de vereniging Oikocredit Nederland kunt u als speciale gast aanwezig zijn bij de officiële opening van onze microtentoonstelling en de Week van het Microkrediet. Aansluitend kunt u een uniek kijkje nemen bij de tentoonstelling 'What a Genderful World' in het Tropenmuseum, die alleen voor Oikocredit open gaat.

Wilt u hier ook bij zijn? Word member! Aanmelden kan eenvoudig via deze pagina.

« Terug naar het nieuwsoverzicht