Nieuws

Waarom je juist deze thee moet proeven

Waarom je juist deze thee moet proeven

AMBO-IN-15.jpg25 april 2019

In Nederland drinken we gemiddeld iets meer dan 3 koppen thee per dag. Thee is, na water, het meest gedronken drankje ter wereld. Maar welke nasmaak geeft de thee die we drinken?

“We listen to the earth and work in harmony with nature to produce organic and bio dynamic teas.”
- Darjeeling Organic Tea Estate

Op de theeplantage is het hard werken

Rooibos, groene thee of jasmijn thee? Ze smaken allemaal anders. Dat komt vooral door de manier waarop de theeblaadjes worden verwerkt. Het plukken van de blaadjes is hard werken. Toch kunnen niet alle theeplukker rondkomen van hun salaris.

Dat merkt ook Prity (28) uit India. Ze werkt acht uur per dag als theeplukker op een theeplantage van onze partner Darjeeling Organic Tea Estate. Samen met haar man zorgt ze voor een huishouden van zes personen. Maar met hun gezamenlijke inkomen kunnen ze net niet rondkomen.

 

De oplossing van onze partner Darjeeling Organic Tea Estate

Om toch rond te kunnen komen doet Prity mee met een speciaal programma van Darjeeling Organic Tea Estate. Dat is erop gericht om het inkomen van de theeboeren te vergroten. Ze krijgt hulpmiddelen om zelf groenten te verbouwen en koeien, kippen en varkens te fokken. Yuwana, een collega van Prity, zegt: “We krijgen allemaal extra’s, zoals rubber laarzen en een paraplu die ons beschermt tegen zon en regen”.

 

Prity’s kinderen gaan naar school

Er lopen veel kinderen rond op de theeplantages van Darjeeling. Gelukkig niet om te werken, maar omdat ze onderweg zijn naar school. Er is namelijk een school gebouwd op de plantage van Darjeeling. Zo sporen ze hun medewerkers aan hun kinderen naar school te sturen. De kinderen kunnen naar school, terwijl er op de plantage wordt gewerkt. Ook de dochter van Prity gaat naar deze school. Prity hoopt dat haar dochter hierdoor later een opleiding kan volgen.

 

Zo smaakt thee van Darjeeling

De thee die Prity en haar collega’s maken zelf proeven? Dat kan! Deze thee is te koop bij Simon Lévelt. In meer dan 30 winkels in Nederland of online via www.simonlevelt.nl/thee/-/india_darjeeling.

20% korting

Als member van Oikocredit krijg je nu 20% korting op 100gram Darjeeling thee bij Simon Lévelt. Bekijk meer voordelen van het member programma op onze website.

« Terug naar het nieuwsoverzicht