Nieuws

Investering van $ 2,5 miljoen voor vrouwen met lage inkomens in plattelandsgebieden

Investering van $ 2,5 miljoen voor vrouwen met lage inkomens in plattelandsgebieden

cropped-gnm-logo.png24 juni 2021

Grace & Mercy is een van de grootste microfinancieringsinstellingen in Nigeria en biedt werk aan ongeveer 800 mensen. Ze verstrekken leningen aan meer dan 180.000 klanten. De gemiddelde lening bedraagt net iets meer dan € 100. De kredietportefeuille van Grace & Mercy bestaat uit bijna € 18 miljoen.

Oikocredits investering in de Nigeriaanse microfinancieringsinstelling Grace and Mercy Households Improvement Initiative (Grace & Mercy) zal met name vrouwelijke ondernemers met lage inkomens ondersteunen. Grace & Mercy richt zich daarbij op economisch actieve ondernemers die kansarm en kwetsbaar zijn. Deze mensen worden ondersteund met kleine leningen om kleinschalige economische activiteiten uit te voeren. Oikocredits investering stimuleert zo de groei van micro-ondernemers en het midden- en kleinbedrijf (mkb) in Nigeria.

Grace & Mercy focust zich voornamelijk op het platteland, waar dan ook het merendeel van hun klanten wonen en werken. Ufuoma Elizabeth Eghwerehe, Oikocredits Country Manager voor Nigeria, over Oikocredits investering van $ 2,5 miljoen (ong. € 2,1 miljoen): “Hierdoor helpen we economisch actieve vrouwen met een laag inkomen om hun onderneming op- of uit te bouwen in tijden van de corona-pandemie. We zijn blij om onze missie voort te zetten om gezinnen met een laag inkomen te ondersteunen en een grotere sociale impact te creëren in Nigeria”.

Dr. Omolara Tayo, voorzitter van de Raad van Toezicht van Grace & Mercy: “Grace & Mercy en Oikocredit delen een vergelijkbare achtergrond en missie om economisch achtergestelde mensen te ondersteunen en sterker te maken door middel van inclusieve financiering en opleiding. Dit heeft ons nog meer energie gegeven bij het nastreven van onze visie en missie”.

« Terug naar het nieuwsoverzicht