In Afrika, Azië en Latijns-Amerika hebben veel mensen geen toegang tot financiering. Met kleine leningen, genaamd microkrediet, krijgen deze mensen de mogelijkheid een leefbaar bestaan op te bouwen. Oikocredit investeert in deze mensen. En jij kunt investeren in Oikocredit. Zo blijft jouw geld werken voor jou en voor anderen die het hard nodig hebben.

Investeren kan nu tijdelijk zonder aankoopkosten in de maanden juni en juli. 

Investeer nu

landingspagina geen aankoopkosten juni 2024

WAT WE DOEN

Oikocredit werkt aan een wereldwijde, eerlijke samenleving waarin iedereen de mogelijkheid krijgt om eigen keuzes te maken en een leefbaar bestaan op te bouwen. Bijna 10% van de wereldbevolking leeft onder de armoedegrens. De meerderheid woont in afgelegen gebieden en heeft vaak slechte toegang tot financiering. Daarom investeert Oikocredit in deze mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. We focussen op de volgende drie sectoren: microkrediet, landbouw en duurzame energie.

HOE WERKT OIKOCREDIT

AFM banner risico 3Mensen en organisaties kunnen investeren in het Oikocredit Nederland Fonds. Het fonds investeert dit geld in Oikocredit International. Om ervoor te zorgen dat dat geld bij de juiste mensen terechtkomt werkt Oikocredit samen met diverse partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De partners van Oikocredit hebben contact met de plaatselijke bevolking, beoordelen de plannen en helpen en begeleiden de lokale ondernemers. Anders dan geefgeld wordt leengeld steeds opnieuw uitgeleend. De aflossingen op leningen worden steeds opnieuw gebruikt om een microkrediet aan een ondernemer te lenen. Zo blijft hetzelfde geld steeds nieuwe ondernemers steunen en worden uiteindelijk veel meer mensen geholpen. 

Het effect van microkrediet op het leven van de ontvanger is groot:

▶   De ondernemer kan zelf een leefbaar bestaan opbouwen
▶   De hele familie en volgende generaties profiteert hiervan
▶   Postitief effect op de omgeving en de werkgelegenheid

mensen toegang tot financiering.png
vrouwelijke ondernemers.png
duurzame energi.png

NOG EVEN NADENKEN?

Weet je op dit moment nog niet zeker of investeren in microkrediet bij Oikocredit iets voor jou is? Laat dan hieronder je contactgegevens achter, dan sturen we je nog wat extra informatie toe die je rustig kunt doornemen. 

Mail mij

* Actievoorwaarden:
  • Beleggen kan al vanaf 200 euro inleg.
  • Het bedrag moet uiterlijk 31 juli 2024 belegd zijn.
  • Ben je nog geen belegger bij ons? Houdt dan rekening met het (wettelijk verplichte) identificatieproces dat doorlopen moet worden. Dit kan enkele dagen duren en moet uiterlijk 31 juli 2024 afgerond zijn. Als dit proces is afgerond kun je het gewenste bedrag (uiterlijk 31 juli) beleggen.