Nieuws

Oikocredit stimuleert duurzame groei van het Colombiaanse MKB met investering in FinTech Sempli

Oikocredit stimuleert duurzame groei van het Colombiaanse MKB met investering in FinTech Sempli

Esteban-Felipe1_8.jpg

Samen met BID LAB (de Intern-American Development Bank) heeft Oikocredit een investering van $5,7 miljoen (€5 miljoen) in de Colombiaanse FinTech Sempli gedaan.

Sempli

Sempli biedt leningen aan midden- en kleinbedrijven (MKB) in Colombia aan. Dit zijn leningen tussen de $10.000 en $100.000 voor een periode van drie maanden en drie jaar. Door de unieke mix van menselijke en technologische bandering in het uitleenproces kan Sempli binnen 72 uur een lening verstrekken aan MKB-klanten, een service die door hen zeer gewaardeerd wordt.

Esteban Velasco, medeoprichter van Sempli: “We hebben van onze klanten geleerd dat leningen van cruciaal belang zijn om hun bedrijf uit te breiden. Door deze samenwerking met Oikocredit kunnen we nog meer leningen verstrekken. We willen uitiendelijk de meest relevante digitale financiele instelling voor het MKB-segment in Colombia worden”.

Oikocredit

Sébastien Rigaud, verantwoordelijk voor Oikocredits investeringen: “We kijken er naar uit om Sempli te ondersteunen in hun werk. Met deze investering kan Sempli meer dan 4.000 MKB’s ondersteunen die in de komende vijf jaar maar liefst 40.000 banen kunnen creëren. De focus van Sempli op sociale impact past goed bij de focus van Oikocredit.”

Het midden- en kleinbedrijf is zeer belangrijk voor de Colombiaanse economie. Een key factor om het MKB te financieren is microkrediet. Oikocredit heeft meer dan 40 jaar ervaring met wereldwijde investeringen in zowel microfinanciering als midden- en kleinbedrijf.

« Terug