Nieuws

Oikocredit Nederland brengt haar bankzaken onder bij Triodos Bank Nederland

Oikocredit Nederland brengt haar bankzaken onder bij Triodos Bank Nederland

Triodos_samenwerking.jpg

Het is zover: Oikocredit Nederland brengt per november haar bankzaken onder bij Triodos Bank Nederland. Triodos-directeur Matthijs Bierman: “Het tegengaan van sociale ongelijkheid zit bij zowel Oikocredit als Triodos in het DNA. Dat Oikocredit daarom nu voor ons kiest als huisbankier is heel mooi, want allebei laten we geld werken voor een positieve maatschappelijke verandering. Daarmee is het een waardevolle stap voor ons beiden.”

De behoefte aan een duurzame bank om de financiële transacties van Oikocredit Nederland en het Oikocredit Nederland Fonds te verzorgen, speelt al langer. Als organisatie hebben we passende diensten nodig van een bank, die de diverse processen voor de financiële administratie van een impact beleggingsfonds en de zorgvuldigheid die daarmee gepaard gaat, kan verwerken. We hebben daarom nauwkeurig onderzoek gedaan naar het proces van overstappen, zodat de administratie van onze beleggingen en daarmee onze dienstverlening naar beleggers toe blijven functioneren volgens de maatstaven die wij als beleggingsfonds hanteren.

Oikocredit Nederland directeur Eric Holterhues hierover: “Als impact belegger investeren we in ondernemende mensen in ontwikkelingslanden. Dan ligt het voor de hand dat we ook continu blijven investeren in duurzame bedrijfsvoering. Onze beleggers verwachten dit ook van ons. Daar hoort een bank als Triodos als vanzelfsprekend bij. De identiteit en waarden van Oikocredit Nederland en Triodos Bank zijn sterk verwant. Zo brengen we integrale duurzaamheid in de praktijk.”

Wat dit voor u betekent

Heeft u een beleggingsrekening bij Oikocredit Nederland, bent u lid van de vereniging of maakt u weleens een donatie naar ons over? Lees hier wat de overstap voor u betekent.

Foto rechtsboven: Eric Holterhues (links) en Matthijs Bierman. 

« Terug