Nieuws

[NIEUWE INVESTERING] Positieve impact creëren in de landbouw-waardeketen van India

[NIEUWE INVESTERING] Positieve impact creëren in de landbouw-waardeketen van India

Oikocredit investeert in Origo India.jpeg

Oikocredit heeft een nieuwe aandeleninvestering gedaan in Origo Commodities. Dit Indiase bedrijf verstrekt financiering aan de landbouw-waardeketen en levert logistieke oplossingen om zo boeren en micro-ondernemers te ondersteunen.

Anirudh Sarda, Equity Officer bij Oikocredit India: "Dankzij Origo’s bedrijfsmodel kunnen we alle deelnemers aan de landbouw-waardeketen bereiken. Met onze investering willen we Origo ondersteunen bij het creëren van een positieve impact binnen deze waardeketen. We zijn enthousiast over het potentieel van Origo om boeren, handelaars en micro-ondernemingen te helpen het leven van mensen met lage inkomens te verbeteren!"

Feiten en cijfers

Origo Commodities en Oikocredit zijn partners sinds 2013. Origo is actief in 12 Indiase staten en heeft meer dan 3.500 cliënten, waaronder meer dan 1.400 landbouwers. Het Indiase bedrijf beheert in 2018 landbouwproducten ter waarde van 80 miljard roepies (€ 1 miljard).

Meer informatie

Caspian SME Impact Fund IV en Triodos Investment Management namen ook deel aan deze investeringsronde. Meer over deze gezamenlijke investering is te lezen in de Indiase media, zoals dit artikel in de Economic Times.

« Terug