Nieuws

Hoe het partnerschap met het Nationaal Museum voor Wereldculturen bijdraagt aan onze missie

Hoe het partnerschap met het Nationaal Museum voor Wereldculturen bijdraagt aan onze missie

Oikocredit Nederland missiepartner wereldmusea.png

Deze week bestond Oikocredit Nederland precies 42 jaar. Al 42 jaar werken we hard om onze doelen waar te maken: informatie geven over het wereldwijde werk van Oikocredit en bekendheid geven aan de gedachte achter dit werk. Namelijk dat we als wereld op elkaar betrokken zijn, dat geld met impact ingezet kan worden ten goede én om gelden aan te trekken om de financieringen en trainingsprogramma’s van Oikocredit mogelijk te maken. Dit alles om onze missie, het verbeteren van de zelfredzaamheid van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, te realiseren.

In onze achterban zijn er velen die vanaf het begin meedoen. Trouwe leden en beleggers die ons en onze missie al 42 jaar steunen. We geven graag aandacht aan deze bijzondere groep, en we willen het contact met hen verder verdiepen. Tegelijkertijd willen we ook onze achterban verbreden. We willen doorgaan met ons verhaal en onze missie, ook voor een bredere en jongere doelgroep. Dat vraagt om het verkennen van nieuwe, en soms ook onorthodoxe, wegen, zoals het missiepartnerschap met het Nationaal Museum van Wereldculturen.

Foto: In het Afrika Museum in Berg en Dal is een tentoonstelling te zien over sieraden.

In het Nationaal Museum van Wereldculturen – een samenwerking tussen het Afrika Museum in Berg en Dal, het Tropenmuseum in Amsterdam, het Museum Volkenkunde in Leiden en het Wereldmuseum in Rotterdam – hebben we een partner gevonden die aansluit op onze missie. De vier musea opereren onder de slogan: ‘op de verschillen na, zijn we allemaal hetzelfde’. Door hun tentoonstellingen en hun educatieve programma’s laat men zien dat we in de wereld met elkaar verbonden zijn. Dat er onderlinge solidariteit is of moet zijn, omdat we in de kern allemaal hetzelfde zijn. Een uiterst actuele boodschap.

Met een kleine bijdrage uit ons bestaande budget voor werving dragen we bij aan tentoonstellingen en programma’s in de musea die deze onderlinge solidariteit laten zien. En door het missiepartnerschap hebben we, ook buiten de periodes dat we met onze campagne op radio of televisie aanwezig zijn, blijvende zichtbaarheid in Nederland. In het bijzonder ook voor de bezoekers van de vier musea. Door het missiepartnerschap kunnen we bovendien lading gaan geven aan ons nieuwe member-programma waarmee we de members van de Vereniging Oikocredit Nederland graag af en toe een extraatje geven in de vorm van een leuke korting of voorrang bij het inschrijven voor evenementen. Bent u benieuwd wat het vernieuwde member-programma u te bieden heeft? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief (in de gele balk onder aan deze pagina) en hoor binnenkort meer!« Terug