Nieuws

OikoTalk: biodynamische landbouwpionier SEKEM - 1 maart

OikoTalk: biodynamische landbouwpionier SEKEM - 1 maart

Header_OikoTalk_SEKEM.jpg

Oikocredit investeert al sinds 2012 in SEKEM Holding, een parel in de wereld van biodynamische landbouw en fair trade. Kom naar de OikoTalk en ontmoet SEKEMs directeur Helmy Abouleish!

In 1977 richtte wijlen dr. Ibrahim Abouleish SEKEM op, een op duurzame ontwikkeling gerichte werkgemeenschap in de Egyptische woestijn. Inmiddels is SEKEM uitgegroeid tot de grootste Egyptische producent van biodynamische landbouwproducten, ecologische kleding en natuurlijke farmaceutische producten. Zijn zoon Helmy, die nu aan het roer staat, deelt graag met u het verhaal van de inspiratie van zijn vader, de uitdagingen van het herstellen van geërodeerde landbouwgrond en de holistische aanpak die SEKEM daarbij met succes hanteert.

Benieuwd geworden en alvast meer lezen of inlezen over SEKEM? In een eerdere OikoVisie is een inspirerend interview te lezen met Helmy Abouleish. Daarnaast is afgelopen september de Nederlandse versie van het boek uitgekomen dat SEKEM-oprichter Ibrahim Abouleish nog heeft geschreven. Het boek vertelt over wat in 40 jaar tijd is ontwikkeld in de Egyptische woestijn. Extra bijzonder is dat dit unieke boek te koop is tijdens de OikoTalk!

Aanmelden
De OikoTalk is deze keer op donderdagavond 1 maart, van 19.00 uur tot 20.00 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. De OikoTalk vindt plaats in ons kantoor aan de Arthur van Schendelstraat 550 te Utrecht. De OikoTalk is in het Engels. 

Aanmelden kan door uw naam, en die van uw eventuele gast, te mailen naar communicatie@oikocredit.nl. Bellen kan uiteraard ook via 030 - 234 10 69.

 

« Terug