Laat je geld iets goeds doen.

Nu tijdelijk geen aankoopkosten. 

Home

WORD LID

Voor 20 euro per jaar wordt u onderdeel van een wereldwijde beweging tegen armoede.

Meer lezen over lid worden

INVESTEER IN MICROFINANCIERING

Investeer met ons in mensen wereldwijd. Beleggen kan al vanaf 200 euro.

Meer lezen over beleggen

WIJ GELOVEN IN DE KRACHT VAN MICROKREDIET

Oikocredit investeert in microkrediet voor mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië. Dat betekent toegang tot leningen voor kleine ondernemers, die daarmee zélf aan hun toekomst kunnen bouwen.

Waarom Oikocredit

 • Wereldwijde impact met microkrediet, landbouw en duurzame energie
 • Al 45 jaar ervaring met impactbeleggen
 • Een eerlijk dividend
 • Al vanaf € 200 inleg
 • Persoonlijk bereikbaar voor al uw vragen

Laatste nieuws

Hoe Oikocredit-partner PAI kwaliteit en gelijkheid in de Argentijnse landbouw bevordert

PAI-AR-25.jpg Het landbouwconsortium Productores Argentinos Integrados (PAI) is sinds 2015 partner van Oikocredit. PAI focust zich op de bevordering van duurzame landbouw in Argentinië door middel van fair ... lees verder

Waardering voor de arbeid en toewijding in elk kopje koffie

ulrike+haug+1.jfif.jpg Onze collega Ulrike Haug van Oikocredit International deelt met ons haar unieke ervaring tijdens de koffiereis van Oikocredit in Peru. Ze was daar getuige van de sociale impact en van de steun van Oikocredit aan lokale koffieboeren en hun gemeenschappen. In haar blogt reflecteert ze over de duurzame praktijken en de uitdagingen waar deze boeren tegen aanlopen en dit benadrukte voor haar hoe belangrijk het is om de toewijding achter elk kopje koffie te waarderen. lees verder

Meestgestelde vragen

 • Wat doet Oikocredit?

  Oikocredit verstrekt leningen aan 513 lokale partnerorganisaties met een sociale doelstelling, in zo’n 33 landen wereldwijd. Via deze partnerorganisaties bieden we individuen en groepen in lagelonenlanden, die normaal geen toegang hebben tot leningen, toegang tot passende financiële middelen.

  De partners van Oikocredit bestaan uit microfinancieringsinstellingen, kleine- en middelgrote ondernemingen, (fairtrade) coöperaties en duurzame-energie-ondernemingen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Wat is microkrediet?

  Microkrediet is het verstrekken van kleinschalige leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden om ze te helpen economische zelfstandigheid op te opbouwen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Waarom zou ik bij Oikocredit beleggen?

  Oikocredit is een sociaal investeerder die zowel op sociaal vlak als financieel vlak succesvol is. Oikocredit investeert in ondernemende mensen die geen toegang hebben tot financiële middelen om ze te helpen economisch zelfstandig te worden. Daardoor krijgen 38,2 miljoen mensen in zo'n 33 landen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië een kans om zelf aan hun toekomst te bouwen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen