Nieuws

Inspiratie en hoop voor een duurzame toekomst

Inspiratie en hoop voor een duurzame toekomst

Kerstkaart voorkant zonder foto's.png

Wat motiveert u om een positieve invloed op de wereld te hebben? Wat inspireert u en brengt u hoop in deze kersttijd? Voor ons zijn dat de verhalen van de mensen en gemeenschappen die geholpen worden door de partners van Oikocredit. Lees hier meer over onze passie en maak kennis met enkele eindklanten.

Kerstkaart voorkant zonder foto's

Florence uit Oeganda

Florence, waterverkoopster OegandaFlorence Nakalema (45) is waterverkoopster in haar dorp in Oeganda. Ze woont daar samen met haar man en kinderen. Florence besloot om water te gaan verkopen, omdat ze bij haar toenmalige baan te weinig verdiende.

Lees het verhaal van Florence >


Jonas en Simone uit Brazilië

Jonas en Simone, BrazilieJonas (38) en zijn vrouw Simone (37) hebben samen een boerderij met 29 hectare grond in het zuidoosten van Brazilië. Sinds 2007 heeft het stel zich aangesloten bij Oikocreditpartner Cresol. Dankzij microkrediet hebben ze hun boerderij kunnen uitbreiden

Lees het verhaal van Jonas en Simone >

Angela uit Zambia

Angela, school Zambia 2Angela Kabwe is een echte ondernemer. Haar eerste bedrijf was een kledingwinkel, maar de concurrentie was te groot dus ze besloot iets anders te gaan doen. In haar directe omgeving waren er geen scholen, het leek haar daarom een goed idee om zelf een school op te richten.

Leest het verhaal van Angela >

« Terug