Nieuws

Hoe Oikocredits financing-plus-benadering onderneemsters als Annie vooruit helpt.

Hoe Oikocredits financing-plus-benadering onderneemsters als Annie vooruit helpt.

RSPI OikoVisie 4|2017 onderneemster Annie.jpg

Annie Jane Mankiw gaat volledig op in haar werk. Slechts af en toe kijkt ze op, met een geconcentreerde, maar tevreden blik op haar gezicht. Haar vermogen om het positieve te zien, is precies wat de Filipijnse zo speciaal maakt.

Werken met een glimlach
Reguliere financieringsinstellingen zijn vaak niet aanwezig in landelijke, verafgelegen gebieden. Voor onderneemsters als Annie Jane maakt dat het moeilijk om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning. Gelukkig kwam Annie via Oikocreditpartner RSPI wél in aanmerking voor een lening. RSPI focust zich specifiek op ondernemers in afgelegen gebieden. Hierdoor kon de Filipijnse beginnen met zelfstandig ondernemen om rond te komen. De keuze voor het weven van tapijten en kleden was snel gemaakt, want Annie was al bekend met dit werk. Dankzij RSPI had ze het benodigde startkapitaal om voor zichzelf te beginnen. Met succes, want Annie Jane verdient als zelfstandig onderneemster nu meer dan toen ze nog in loondienst was. En hoewel Annie lange dagen maakt werkt ze altijd met een glimlach op haar gezicht, want, zo vertelt ze: “Ik heb elektrische verlichting”.
.
.
Trainingen
Daarnaast kan Annie via RSPI ook trainingen volgen die haar helpen met het versterken en uitbreiden van haar onderneming. De positieve Annie wilde dit ook graag delen met andere onderneemsters. Zo’n vier jaar geleden nam ze het initiatief om met een groepje onderneemsters samen te komen om elkaar te motiveren en te helpen bij alles wat er komt kijken rondom ondernemerschap. Het effect van Oikocredits financing-plus-benadering ervaren ondernemers als Annie dus echt in de praktijk!

« Terug