Nieuws

Via haar partners bereikt Oikocredit 37 miljoen mensen

Via haar partners bereikt Oikocredit 37 miljoen mensen

Oikocredit_microkrediet_vrouwengroep Ma Mangala.jpg

Oikocredit bereikte in 2014 via haar partners 37 miljoen mensen. 86% van de leningnemers is vrouw. “Onze 40-jarige ervaring heeft ons geleerd dat vrouwen betrouwbaarder zijn dan mannen in het terugbetalen van hun leningen,” stelt Hann Verheijen, directeur van Oikocredit Nederland.

Over de financiële resultaten rapporteerden we al in onze nieuwsbrief van april. Deze week verscheen het Social Performance Report, waarin vooral aandacht wordt geschonken aan de sociale aspecten, zoals het aantal van 37 miljoen mensen dat Oikocredit in 2014 via haar partnerorganisaties bereikte. Dat betekent een stijging van maar liefst 32% ten opzichte van het jaar daarvoor. De helft van deze mensen woont buiten de stedelijke gebieden en 86% van hen is vrouw. Daarmee gaat Oikocredit verder dan alle andere sociaal investeerders.

Vrouwen zijn betrouwbaarder als kredietnemer

Oikocredit bereikte deze 37 miljoen mensen via haar 549 microfinancieringspartners in 63 landen. Opvallend is dat inmiddels 86% van deze leningnemers vrouw is. Oikocredit Nederland directeur Hann Verheijen: “Onze 40-jarige ervaring heeft ons geleerd dat vrouwen betrouwbaarder zijn dan mannen in het terugbetalen van hun leningen. Bovendien investeren zij hun winst in een betere toekomst voor hun gezin. Denk hierbij vooral aan scholing. Ik ben dan ook van mening dat de ontwikkeling van vrouwen het meest effectieve instrument is voor economische en sociale groei.”

40 jaar en grootse ambities

Hann Verheijen: “In de afgelopen 40 jaar is meer dan € 2 miljard uitgekeerd aan ontwikkelingsfinanciering. Inmiddels vertrouwen meer dan 53.000 beleggers wereldwijd hun vermogen toe aan Oikocredit. Het is prachtig dat de basis van deze wereldwijde beweging in Nederland is gelegd.”

Download Social Performance Report (Engelstalig)

« Terug