Waar uw geld naartoe gaat

Oikocredit investeert uw geld in ruim zeventig ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Onze focus ligt op financiële dienstverlening, landbouw en prioriteitsregio Afrika. De totale financieringsportefeuille bedraagt zo'n 900 miljoen euro.

Oikocredit is als zodanig niet altijd zichtbaar in de landen waarin wordt geïnvesteerd.
Er wordt samengewerkt met zogenoemde partnerorganisaties, microfinancieringsinstellingen, die werken met kredietfaciliteiten van Oikocredit. Deze partnerorganisaties zijn al dan niet in samenwerking met Oikocredit opgericht om in de lokale behoeftes van de betreffende landen te voorzien.

Om de doelstellingen van Oikocredit te waarborgen, worden de partnerorganisaties nauwlettend gescreend en geëvalueerd, onder meer met behulp van de ESG scorecard, waarbij ESG staat voor Environment, Social en Governance. Deze systematiek bevat diverse criteria aan de hand waarvan kan worden bekeken:

  • welke specifieke doelgroepen worden bediend (mannen/vrouwen, stad/platteland, gemiddeld inkomen en dergelijke);
  • in welke mate bij investeringen rekening wordt gehouden met het milieu;
  • hoeveel vrouwen binnen de organisatie leidinggevende functies vervullen;
  • de mate waarin de investeringen positieve veranderingen tot gevolg hebben;
  • of de boekhouding klopt;
  • et cetera.

Download de ESG scorecard.

Wilt u weten in welke landen Oikocredit actief is, met welke partners wordt samengewerkt en welke activiteiten per land en organisatie worden ontwikkeld? Ga dan naar ons partneroverzicht.

Regional officeRegion