Nieuws

Financiering voor toegang tot onderwijs en bescherming van kinderen in Brazilië

Financiering voor toegang tot onderwijs en bescherming van kinderen in Brazilië

Studenten Brazilie Oikocredit 2.jpg

De scholen zijn (bijna) weer begonnen! Ook op de Sinodal da Paz-school in Novo Hamburgo, een stad in het zuiden van Brazilië, bereiden studenten zich voor op het komende schooljaar. Sinodal da Paz is een school van Oikocreditpartner ABEFI. Deze partner biedt onderwijs, van de kleuterklas tot middelbaar niveau, en maatschappelijke diensten.

De meeste inkomsten van ABEFI zijn afkomstig uit schoolgelden. Hiermee worden verschillende beursprogramma's voor studenten uit lage-inkomensfamilies gefinancierd. Deze programma's geven kinderen een mooie kans om toegang te krijgen tot goed onderwijs. Daarnaast is er een gratis kleuterschool voor kinderen uit lage-inkomensfamilies, verzorgt de organisatie vakopleidingen en worden kinderen met leerproblemen op weg geholpen. ABEFI heeft ook een opvang voor kinderen en tieners die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld of die hun ouders hebben verloren.

Studenten vertellen 

Thamires (16): “Toen ik drie jaar oud was kwam ik naar deze school. Ik houd van muziek en zit in het schoolkoor. Dat, en het feit dat ik met de docenten en met pastor Carlos kan praten, maakt dat ik het zo leuk vind hier op school. Ze zijn er echt voor ons. Wanneer ik de middelbare school heb afgerond, wil ik kinderchirurgie in Canada of geschiedenis in Duitsland studeren.”

Maria (16): “Vanaf mijn zesde ga ik hier naar school. Ik heb geen studiebeurs, maar ik krijg wel korting op het schoolgeld omdat mijn broer hier ook naar school gaat. Op school dans ik graag en zit ik bij het hardloopteam. Ook volg ik Engels op gevorderd niveau. Dat gaat goed van pas komen, want binnenkort zijn er uitwisselingen met scholen uit Argentinië en Londen. Later wil ik advocaat worden.”

Manuela (17): “Sinds mijn vijfde ga ik naar deze school en dat heb ik eigenlijk altijd leuk gevonden. Je bent namelijk vrij om te doen wat je wilt: zo kun je dansen, sporten en Engels leren. Ik teken en schilder graag, en daar kan ik hier ook lessen voor volgen. Mijn ouders kunnen het schoolgeld gelukkig betalen. En als ik klaar ben met de middelbare school? Dan wil ik modeontwerpster worden!”

Michael (17): “Ik was 12 toen ik een studiebeurs kreeg om aan deze school te studeren. Hier merk je echt dat de docenten veel om ons geven. Het onderwijs op mijn vorige school was niet echt goed: ik zou nooit de kans hebben gehad om naar de universiteit te gaan en niet goed voorbereid zijn op de toekomst. Na mijn eindexamens wil ik een baan vinden als IT-technicus, zodat ik een studie interieurdesign kan betalen.”« Terug