Nieuws

Persbericht: Hann Verheijen benoemd tot credit director bij Oikocredit

Persbericht: Hann Verheijen benoemd tot credit director bij Oikocredit

“Onze ambitie is de meest impactvolle sociaal investeerder ter wereld te worden”

15 september 2016, Amersfoort – Sociaal investeerder Oikocredit heeft vandaag bekend gemaakt dat Hann Verheijen per 1 oktober is aangesteld als nieuwe credit director. Verheijen wordt verantwoordelijk voor Oikocredits kredietverlening aan partnerorganisaties in ruim 70 landen. In zijn nieuwe functie zal Verheijen deel uitmaken van het bestuur van Oikocredit in Amersfoort.

Verheijen (1969) stapte na een carrière in corporate finance in 2002 over naar Triodos Bank, waar hij tot 2012 directeur Zakelijke Relaties was. Vanaf 2012 heeft Verheijen als directeur Oikocredit Nederland de organisatie steviger op de kaart gezet, wat heeft geresulteerd in een groei in toevertrouwde middelen van 44%. Daarnaast maakt Verheijen deel uit van de raad van toezicht van Greenpeace Nederland.

Verheijen: “Ik geloof in de kracht van mensen, waar ook ter wereld, en juist daarom ook in de missie van Oikocredit. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn collega’s van over de hele wereld een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de leefomstandigheden van ondernemende mensen in opkomende economieën. Onze ambitie is stevig op dat gebied: we willen in 2020 de meest impactvolle sociaal investeerder ter wereld zijn, met een goede mix van sociale, milieu- en financiële doelstellingen.”

Ging Ledesma, interim managing director van Oikocredit: “Het bestuur is verheugd dat Hann Verheijen de gelederen komt versterken. Hann heeft veel ervaring in sociaal investeren. Hij kent onze investeerders en zijn leiderschapsstijl sluit goed aan op onze visie, kernwaarden en ambities.”

Over Oikocredit

Oikocredit biedt al ruim 40 jaar financiering aan partnerorganisaties actief in inclusive finance (zoals microfinanciering), landbouw en duurzame energie. Dankzij Oikocredits leningen en investeringen kunnen mensen met een laag inkomen hun levensstandaard duurzaam verbeteren. Wereldwijd financiert Oikocredit ruim 780 partners in ruim 70 landen en heeft een uitstaand kapitaal van € 940 miljoen.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie of een interviewverzoek kunt u contact opnemen met Ulrike Haug, communications manager Oikocredit International, via 06 25 65 53 75 of uhaug@oikocredit.org

« Terug