Landbouw

Oikocredit investeert in boeren en landbouwcoöperaties die een grote sociale impact hebben op mensen en gemeenschappen.

Oikocredit verstrekt een lening van € 4 miljoen aan TAN Mondial ter ondersteuning van cacao- en cashewcoöperaties in Ivoorkust

Oikocredit verstrekt een lening van € 4 miljoen aan TAN Mondial ter ondersteuning van cacao- en cashewcoöperaties in Ivoorkust

NORAN-PE-14.jpgdonderdag 25 april 2024 15:16

Oikocredit heeft een lening van € 4 miljoen verstrekt aan het toonaangevende handelsbedrijf voor zachte grondstoffen TAN mondial (TAN) en haar lokale dochteronderneming TAN Ivoire om de groei van haar activiteiten, het ondersteunen en samenwerken met Ivoriaanse coöperaties en kleine boeren, verder uit te breiden. 

Deze samenwerking van Oikocredit met TAN zal de inkoop van gecertificeerde cacaobonen en cashewnoten van kleine boeren en coöperaties door TAN worden vergemakkelijken. TAN zal daarnaast ook duurzaamheidsprogramma’s opzetten in Ivoorkust om boeren te ondersteunen tijdens klimaatveranderingen. TAN Ivoire, dat Ivoriaanse coöperaties en kleine boeren verbindt met de mondiale markten, streeft naar  een Rainforest Alliance-certificeringen voor de producten.

Naar verwachting worden er dankzij deze samenwerking bijna 3.000 kleine cacao- en cashewboeren geholpen bij het verkrijgen van toegang tot een betrouwbare markt voor hun producten. Daarnaast zal TAN deze boeren helpen met hun integratie in een gecertificeerde toeleveringsketen, wat zal resulteren in een verbetering van hun inkomen.

Sumit Kamul Paul, CEO van TAN-groep, vertelt: “TAN Ivoire heeft zich de afgelopen 18 jaar toegewijd aan het transformeren van de huidige landbouwnetwerken door het implementeren van een duurzame, traceerbare en inclusieve waardeketen. We zijn verheugd om samen te werken met Oikocredit om de inkomens op het platteland in Ivoorkust van boeren en coöperaties te verbeteren. Dit kunnen we doen door onze certificeringsprogramma’s, onze cacao- en cashewboeren initiatieven en onze betrokkenheid bij de gemeenschappen uit te breiden.”

Yves Kamaclo, investment manager Oikocredit in West-Afrika, zegt: “We zijn erg blij om TAN, een toonaangevende speler op de grondstoffenmarkt, de komende jaren in Ivoorkust te kunnen ondersteunen. Ons partnerschap zal helpen een belangrijke afzetmarkt voor meer dan 200 cacao- en 130 cashewcoöperaties in stand te houden.”

« Terug