Webinar

 In onze online webinars vertellen we alles over de werking van microkrediet en de impact ervan op de levens van mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

webinar

Webinar kostenberekening

Op donderdagavond 27 mei om 19.30 uur kunt u een webinar bijwonen waarin we meer vertellen over de wijziging van de kostenstructuur. Ook is er ruimte om vragen te stellen.

Aanmelden

Gegevens

Eerdere webinar terugkijken

De webinar over microkrediet is hier terug te kijken:

Kijk ook eens naar:

   Webinar over microkrediet - https://www.youtube.com/watch?v=jZ-epsozWaA
  Webinar met fotografen Wim en Pauline Opmeer - https://www.youtube.com/watch?v=7AkUOYX1xAM&t=11s

Meer weten over microkrediet

 • Wat is een microkrediet?

  Een microkrediet is een kleinschalige lening die aan ondernemers in partnerlanden wordt verstrekt om ze economische zelfstandigheid te helpen opbouwen.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Werkt microkrediet eigenlijk wel?

  Door de groei van het bedrijf en meer inkomen verbeteren de levensomstandigheden van ondernemers. Dit kan een kleine verbetering zijn aan hun huis of ook de mogelijkheid om kinderen naar school te laten gaan.
  Een vraag die bij Oikocredit hoog op de agenda staat, is: ‘Welk microkrediet werkt?’ Onder welke omstandigheden en met welke begeleiding kan microkrediet echt het verschil maken. Door daar onderzoek naar te doen, hoopt Oikocredit in de toekomst nog meer impact te hebben.

  In zijn algemeenheid kun je zeggen dat het verstrekken van microkrediet de economie van een land stimuleert; naarmate meer mensen er gebruik van maken heeft het meer impact op de economie van een land. Micro bevordert macro. Dus hoe meer mensen investeren op microniveau, hoe meer impact het heeft op macroniveau.

  De vraag is welk microkrediet werkt. Verschillende soorten kredieten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van leefomstandigheden. Daarom initieert Oikocredit op sectorniveau diverse initiatieven om uiteindelijk het belang van de ondernemer centraal te stellen.

  Denk hierbij aan de Social Performance Indicatoren of het meten van de PPI (Progress out of Poverty Index). Zo leert de sector wat wel en wat niet werkt, en bevordert Oikocredit ook dat alle spelers in de sector op een sociale manier actief zijn.

  Meer vragen & antwoorden lezen
 • Hoe krijgt de ondernemer zijn geld?

  Een ondernemer krijgt zijn geld via de lokale partner: de microfinancieringsinstelling of coöperatie. Dit zijn lokale organisaties die het geld naar de betreffende ondernemer, die vaak in afgelegen landbouwgebied woont, brengt.

  Daarnaast krijgt de ondernemer veelal begeleiding vanuit deze partners. Denk aan training op het gebied van boekhouden, marketing, of techniek (landbouw).

  Meer vragen & antwoorden lezen
Meer vragen & antwoorden lezen