Nieuws

Didy van der Schilden benoemd als directeur Oikocredit Nederland Fonds

Didy van der Schilden benoemd als directeur Oikocredit Nederland Fonds

angelicavis_fotografie_bloom_groot-8.jpg22 februari 2024

Didy van der Schilden benoemd als directeur Oikocredit Nederland Fonds

Per 1 februari 2024 is Didy van der Schilden benoemd als directeur van het Oikocredit Nederland Fonds. Didy ziet er naar uit het team te versterken en samen met Francisca Hubeek de directie van Oikocredit in Nederland te voeren.

Didy (1979) werkt ruim 20 jaar in verschillende disciplines binnen het vermogensbeheer. Bij Insinger de Beaufort werd zij directeur verantwoordelijk voor de afdeling financial product advisory. Sinds 2010 heeft zij zich als medeoprichter van Mpartners gericht op het duurzaam beleggen in beursgenoteerde ondernemingen. Naast haar ervaring in de financiële industrie is zij medeoprichter van Alternatives4Children, een stichting die als doel heeft het welzijn van kinderen te verbeteren. Daarnaast is Didy bestuurder van Fidonna, een platform voor vrouwen & finance. Didy van der Schilden is Chartered Alternative Investment Analyst (CAIA) en Gecertificeerd DSI Adviseren Beleggen Maatwerk Retail. Daarnaast staat zij als beleidsbepaler ingeschreven in het register van de Autoriteit Financiële Markten. 

“Ik ben ervan overtuigd dat wanneer gelden voor de juiste doeleinden als belegging worden ingezet, het een enorm krachtig middel is om de ongelijkheid in de wereld te verminderen. Oikocredit maakt verschil door het bieden van kansen aan kleine ondernemers die geen toegang hebben tot financiële middelen. De holistische aanpak waarbij in microkrediet, landbouw en duurzame energie wordt geïnvesteerd geeft de mogelijkheid voor mensen om een waardig bestaan op te bouwen. Ik zie er naar uit om bij te dragen aan de urgente noodzaak om gelijke kansen te creëren in de wereld en ga daar graag met u over in gesprek.”

« Terug naar het nieuwsoverzicht