Nieuws

Oikocredit investeert in Witti Finances om financiële inclusie in Ivoorkust te ondersteunen

Oikocredit investeert in Witti Finances om financiële inclusie in Ivoorkust te ondersteunen

photo+witti.jpg07 september 2023

Oikocredit heeft een lening verstrekt van € 3 miljoen aan de Ivoriaanse microfinancieringsinstelling Witti Finances. Dankzij deze lening kan Witti Finances haar financiële diensten uitbreiden en verbeteren. Hierdoor kunnen ze meer mensen bereiken in de achtergestelde Ivoriaanse gemeenschappen.

Witti Finances Côte d’Ivoire is gevestigd in Abidjan, de grootste stad van Ivoorkust, en zet zich in voor financiële inclusie en duurzame ontwikkeling. Het bedrijf zal de lening van Oikocredit gebruiken om de toegang tot betaalbare en verantwoorde financiële producten en diensten te verbeteren, waaronder leningen, spaarrekeningen, elektronisch bankieren, verzekeringen en financiële educatie voor Ivoriaanse kleine en middelgrote ondernemingen en particulieren.

Rodrigue Kouadio, Chief Executive Officer van Witti Finances, vertelt: “Onze instelling is zeer verheugd met ons nieuwe partnerschap met Oikocredit. Deze samenwerking zal onze impact versterken en ons in staat stellen om onze betrokkenheid bij het lokale MKB aanzienlijk te vergroten.”

photo+witti

« Terug naar het nieuwsoverzicht