Nieuws

Oikocredit investeert 5 miljoen dollar in Yellow om zonne-energie in Afrika te ondersteunen

Oikocredit investeert 5 miljoen dollar in Yellow om zonne-energie in Afrika te ondersteunen

Logo yellow31 januari 2023

Bijna 750 miljoen mensen leven zonder toegang tot schone, betaalbare en betrouwbare elektriciteit en veel mensen in Afrika zijn nog steeds afhankelijk van vervuilende energiebronnen. In veel rurale gebieden maken mensen gebruik van kerosine om hun huizen te verlichten. Dit is brandgevaarlijk en brengt gezondheids- en milieuproblemen met zich mee. Ieder jaar zijn er duizenden gevallen van branden die worden veroorzaakt door kerosinelampen. Daarnaast is kerosine ook duur. Maar wat doe je als er geen andere optie beschikbaar is?

Off-grid zonne-energiepanelen kunnen kerosine vervangen als bron van energie. Dit zorgt voor minder gezondheids- en milieuproblemen doordat de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk minder wordt. Yellow is een leverancier van pay-as-you-go off-grid zonne-energievoorzieningen en apparaten in de Sub-Sahara in Afrika. Met deze lening wil Yellow tienduizenden huishoudens met lage inkomens in Malawi, Rwanda, Oeganda en Zambia toegang bieden tot schone energie.

Yellow is sinds 2018 een pionier op het gebied van zonne-energievoorzieningen voor gemeenschappen met een laag inkomen. Het bedrijf heeft ondertussen al meer dan 300.000 apparaten verkocht. Dit heeft ervoor gezorgd dat meer dan 1.500.000 mensen toegang hebben tot schone energie en er zijn economische kansen geboden aan meer dan 1.200 mensen die als vertegenwoordiger werken

Door te investeren in duurzame energie creëert Oikocredit grote sociale impact voor mensen met een laag inkomen in Afrika. Toegang tot duurzame energie helpt huishoudens om hun levensomstandigheden te verbeteren, armoede verminderen en de kwaliteit van levens verbeteren. Dankzij een duurzame energiebron hoeven huishoudens niet meer ’s avonds in het donker te leven, kunnen ze werken of studeren en kunnen velen ook hun winkel open houden, waardoor ze meer omzet kunnen maken.

Meer lezen over Oikocredit en duurzame energie >

« Terug naar het nieuwsoverzicht