Nieuws

Oikocredit Nederland benoemt Ruard Ganzevoort tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht

Oikocredit Nederland benoemt Ruard Ganzevoort tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht

JPG groot Ruard_2647.JPG18 november 2022

We zijn verheugd te mogen melden dat de leden van Oikocredit ontwikkelingsvereniging Nederland tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 november jl. prof. dr. Ruard Ganzevoort unaniem hebben gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht. Hij neemt daarmee het stokje over van Jacobine Geel die ruim 8,5 jaar met verve het voorzitterschap heeft vervuld.

JPG groot Ruard_2647

Ruard Ganzevoort is decaan en hoogleraar aan de Faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit Amsterdam alwaar hij ook de rol vervult van Chief Diversity Officer en Academic Director Republic Indonesia-VU Strategic Alliance. Tevens is hij sinds 2011 lid van de Eerste Kamer.

De heer Ganzevoort over zijn benoeming: “Ik vind het een eer deze rol te mogen vervullen. Deze sluit aan bij mijn brede interesse en het belang en de impact van het werk van Oikocredit. Van kinds af aan heb ik veel in het buitenland gewoond en gewerkt, waaronder in Nieuw-Guinea en Suriname, waardoor ik weet hoe belangrijk het is dat mensen over de hele wereld de kans krijgen zich te ontwikkelen.”.  

Jacobine Geel kijkt met trots terug op 8,5 jaar voorzitterschap: “Ik heb het voorzitterschap van Oikocredit met veel enthousiasme vervuld. Een periode waarin we de organisatie verder hebben kunnen professionaliseren. Ik ben verheugd dat Ruard nu het stokje van me overneemt en wens hem veel succes.”.

Eric Holterhues, directeur-bestuurder van Oikocredit Nederland, over de benoeming: “Het is erg jammer dat Jacobine Geel aftreedt als voorzitter en lid van de Raad van Toezicht van Oikocredit Nederland. In Jacobine Geel hadden we een zeer betrokken en kundig voorzitter die zich ook extern heeft ingezet om het werk van Oikocredit bekend te maken. We zijn enorm blij dat Ruard Ganzevoort bereid is toe te treden tot de Raad van Toezicht. We kunnen ons wederom verheugen in een ervaren toezichthouder die bovendien garant staat voor continuïteit van onze wortels als bezielde beweging.”.

Om zeker te zijn van een goede overdacht tussen Jacobine Geel en Ruard Ganzevoort gaat de officiële benoeming 15 januari 2023 in.

« Terug naar het nieuwsoverzicht