Nieuws

Impact Rapport 2022

Impact Rapport 2022

Cover impact raport 2022.PNG21 september 2022

Oikocredit publiceert vandaag haar Impact Report 2022. 

Door wereldwijde economische uitdagingen, een ecologische crisis en een ongelijke aanpak van de Covid-19 pandemie is het een uitdagend jaar geweest voor veel van partners van Oikocredit en de gemeenschappen die ze ondersteunen.  

Het Impact Rapport 2022 schetst hoe Oikocredit zich met haar activiteiten in de sectoren financiële inclusie, landbouw en duurzame energie richt op sociale impact en duurzame ontwikkeling.

impact rapport 2022

In het impact rapport leest u hoe Oikocredit als investeerder in sociale impact haar activiteiten selecteert, monitort en rapporteert. Ook komt u meer te weten over de projecten die Oikocredit en haar partners hebben uitgevoerd om arme gemeenschappen toegang te geven tot financiële en niet-financiële steun.  

In 2021 heeft Oikocredit:

  • 38,2 miljoen mensen bereikt met inclusieve financiering 
  • waarvan 81% vrouw is en 
  • 61% op het platteland woont 

Wist u bovendien dat Oikocredit actief bijdraagt aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Het rapport legt uit hoe Oikocredit zijn bijdrage aan deze doelen bewijst met meer dan 50 indicatoren. 

Mirjam 't Lam, algemeen directeur van Oikocredit Internationaal licht toe: "We zijn verheugd met de publicatie van ons Impact Report 2022. Het rapport legt uit hoe we de impact van onze activiteiten meten en laat aan de hand van gegevens zien welke impact Oikocredit heeft. Ik hoop dat u met plezier de impactverhalen leest van enkele partners die we financieren. We zijn trots op de inspanningen van onze wereldwijde coöperatie om lokale gemeenschappen te ondersteunen bij de wederopbouw."  

Dit alles en nog veel meer leest u in ons Impact Report 2022! Klik hier voor het volledige rapport.

« Terug naar het nieuwsoverzicht