Nieuws

Oikocredit en ElectriFI investeren in Solar Panda

Oikocredit en ElectriFI investeren in Solar Panda

logo+sp.jpg11 augustus 2022

Oikocredit en het door de EU gefinancierde Electrification Financing Initiative (ElectriFI) zijn overeengekomen elk 4 miljoen dollar te investeren in Solar Panda’s zonne-energiesystemen. Deze systemen zorgen ervoor dat huishoudens met een laag inkomen in Kenia ook toegang hebben tot energie. Deze nieuwe samenwerking zal de groei van hernieuwbare, veilige en betaalbare energie in Kenia helpen ondersteunen.

Solar Panda wil ieder huishouden toegang kunnen geven tot zonne-energie om zo hun huizen te kunnen verlichten, hun gezondheid te verbeteren en hun mobiele telefoons op te laden. Solar Panda zal deze investering gebruiken om haar productaanbod uit te breiden, haar aanwezigheid in Kenia uit te breiden en om de weg vrij te maken voor een eventuele verdere uitbreiding in de Sub-Sahara van Afrika

Solar Panda

Sinds de oprichting in 2017 is Solar Panda snel gegroeid mede dankzij de hoge kwaliteit van de producten die ze leveren, betaalbare prijzen en een uitstekende klantenservice. In 2018 heeft Solar Panda vanuit haar 37 distributiefilialen in heel Kenia meer dan 200.000 zonne-energiesystemen geleverd aan huishoudens met een laag inkomen. Hierdoor is Solar Panda een van de snelst groeiende bedrijven in de sector. De onderneming heeft meer dan 300 mensen in dienst en beschikt over een netwerk van meer dan 1.000 onafhankelijke verkooppunten.

De uitbreidbare kits van Solar Panda zijn uitgerust met lampen, een mobiele oplader, een radio, een lantaarn, een zaklamp en andere extra opties. Zodra klanten de initiële lening hebben terugbetaald, zijn zij eigenaar van de apparatuur en hoeven zijn nooit meer iets af te betalen.

“In een korte tijd heeft Solar Panda laten zien dat ze hoogwaardige zonne-energiesystemen kunnen ontwerpen en leveren die veel huishoudens in Kenia nodig hebben. We zijn blij met deze samenwerking en zijn er zeker van dat dit positieve resultaten op gaat leveren. Als aandeelhouder van Solar Panda en equity-investeerder in duurzame energie voor sociale impact, zal Oikocredit zich blijven inspannen om duurzame energie toegankelijk te maken voor gemeenschappen met een laag inkomen”, vertelt Alexander Remy, equity-officer bij Oikocredit.

« Terug naar het nieuwsoverzicht