Nieuws

Lening van 5 miljoen voor zonne-energie voor mkb’s in Afrika

Lening van 5 miljoen voor zonne-energie voor mkb’s in Afrika

ecoligo+solar+system+kenya.jpg17 februari 2022

Oikocredit heeft aan Ecoligo een lening van € 5 miljoen verstrekt, om het gebruik van zonne-energie voor kleine en middelgrote ondernemingen (mkb’s) in Ghana en Kenia te vergroten.

Dankzij de lening van 5 miljoen euro kan Oikocredit partner Ecoligo haar activiteiten uitbreiden. Hierdoor kunnen ze mkb’s en niet-gouvernementele organisaties (ngo’s) toegang geven tot zonne-energie. Voor mkb’s en ngo's in Afrika gaat het niet alleen om het hebben van toegang tot schone energie, maar ook om het hebben van een betrouwbare bron van elektriciteit waarmee zij kosten kunnen besparen. 

Sinds de oprichting in 2016 is Ecoligo een pionier in de wereldwijde energietransitie en heeft het zonne-energie-installaties aangeboden aan opkomende economieën over de hele wereld. Met deze lening van Oikocredit zal Ecoligo zonne-elektriciteit kunnen leveren aan ongeveer 15 kleine en middelgrote ondernemingen en ngo's in Ghana en Kenia.

“We zijn verheugd dat we Ecoligo, een rijzende ster in de commerciële en industriële sector, kunnen ondersteunen om de toegang tot schone energie te verbeteren. Met de steun van Oikocredit zal Ecoligo blijven groeien en haar sociale impact vergroten. Dankzij een aanzienlijke kostenbesparing kunnen hun klanten meer banen creëren in de lokale gemeenschappen en tegelijk hun CO2-voetafdruk verkleinen”, vertelt Siebren Wilschut, investment officer bij Oikocredit.

« Terug naar het nieuwsoverzicht