Nieuws

Escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ laat zien hoe microkrediet mensen helpt

Escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ laat zien hoe microkrediet mensen helpt

posterEscapegame03 december 2021

In een levensgrote kluis op Vredenburg in Utrecht kunnen mensen op maandag 6 december van 10-17 uur de escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ online spelen. Dit is de start van de Week van het Microkrediet, georganiseerd door Oikocredit Nederland, van 6 tot en met 12 december 2021.

Voor miljoenen mensen in Latijns-Amerika, Afrika en Azië is armoede de harde realiteit. Microkrediet kan hen helpen om daaruit te komen. Om daar aandacht voor te vragen organiseert Oikocredit Nederland elk jaar de Week van het Microkrediet. Met de escapegame ‘Ontsnap uit armoede!’ wil de vereniging iedereen laten zien wat de impact is van toegang tot microkrediet voor mensen in arme landen in de wereld.

Eric Holterhues, directeur van Oikocredit Nederland: “In deze tijd is solidariteit met mensen die in armoede leven enorm belangrijk. Juist zij worden geraakt door de wereldwijde pandemie. Met de escapegame over microkrediet willen we mensen een ander perspectief laten zien voor het oplossen van ongelijkheid en wereldarmoede.”

De escapegame
In de escapegame ga je ervaren hoe het is om een cacaoboer te zijn, die op het platteland van Ecuador woont. Je hebt maar nét genoeg geld om je gezin eten te geven. En dan gebeurt er ook nog ’s een ramp: een aardbeving verwoest je plantage. Maar een lening van de bank, daar kom jij niet voor in aanmerking. Gelukkig kan een microkrediet je wel helpen om uit de armoede te ontsnappen.

De escapegame gaat van start in een levensgrote kluis op Vredenburg in Utrecht. Op maandag 6 december kunnen voorbijgangers in de kluis, als eerste, de game ‘Ontsnap uit armoede!’ spelen.

Voor wie er niet bij kan zijn: de game is vanaf 6 december ook online, gratis, te spelen via www.weekvanhetmicrokrediet.nl

 

 

« Terug naar het nieuwsoverzicht