Nieuws

Impact Rapport 2021 gepubliceerd

Impact Rapport 2021 gepubliceerd

Oikocredit Impact Report 2021 ENG cover15 september 2021

Op 15 september heeft Oikocredit het Impact Rapport 2021 gepubliceerd. In dit rapport komt u alles te weten over de sociale impact die Oikocredit heeft gemaakt in het afgelopen jaar 2020, met investeringen in microkrediet, landbouw en duurzame energie. Het rapport vertelt hoe Oikocredit impact meet, hoe dat er uitziet in de sectoren waar Oikocredit actief is, over hulp bij training en capaciteitsopbouw, én meer.

Het gezamenlijke doel van Oikocredit en zijn partners is het verbeteren van de levens van mensen en gemeenschappen met een laag inkomen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

In 2020 heeft Oikocredit:

  • 32,2 miljoen mensen bereikt met inclusieve financiering
  • waarvan 87% vrouw is en
  • 63% op het platteland woont

Wist u bovendien dat Oikocredit actief bijdraagt ​​aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties? Het rapport legt uit hoe Oikocredit zijn bijdrage aan deze doelen bewijst met meer dan 50 indicatoren.

Oikocredit Impact Report 2021

U vindt er ook inspirerende verhalen uit elk van Oikocredits focussectoren in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Verhalen zoals dat van Gladys Arcos, die op de voorpagina staat. Met de financiële steun van Oikocredit-partner Cooprogreso kon Gladys in haar levensonderhoud voorzien, voor haar gezin zorgen, in de medische behoeften van haar man voorzien en haar kinderen naar school sturen.

"De steun die Cooprogreso mij heeft gegeven is enorm", zegt Gladys. "Ze zijn er als ik ze nodig heb."


Wilt u meer weten over Oikocredits impact? Hoe impact wordt gemeten, en wat er met die informatie gebeurt?
Geef u dan op voor het webinar 'How does Oikocredit make impact?' op

23 september van 16.30 tot 17.30 uur

In het webinar (in het Engels) hoort u alles over Oikocredits impactresultaten én hoort u als eerste de uitkomsten van twee recente praktijkvoorbeelden.
Aanmelden voor het webinar kan via de website van Oikocredit International.

« Terug naar het nieuwsoverzicht