Nieuws

Dividend over 2019 vastgesteld

Dividend over 2019 vastgesteld

agm.jpg11 juni 2020

Door de leden van de coöperatie Oikocredit is tijdens de algemene vergadering op 11 juni het dividendvoorstel van 0% geaccepteerd. Er wordt over 2019 geen dividend uitgekeerd.

Oikocredit is het jaar 2020 sterk begonnen, met goede financiële resultaten over 2019. De ontwikkeling van de coronacrisis heeft de wereldwijde context waarin Oikocredit opereert drastisch veranderd. Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Oikocredit op 11 juni is besloten om het aangepaste dividendvoorstel van 0% aan te nemen.

Het niet uitkeren van dividend zorgt ervoor dat € 10,1 miljoen kan worden gebruikt om de balans te verstevigen. Dit helpt Oikocredit International beter weerbaar te zijn tegen ongunstige economische ontwikkelingen, mochten deze zich voordoen. Ook kan Oikocredit hierdoor flexibel reageren op de behoeften van haar partners.

Ook geen beheerkosten voor beleggers

Dit betekent dat Oikocredit Nederland Fonds geen dividend zal uitkeren; hetzelfde geldt voor certificaten van aandelen. Tegelijkertijd wordt er eenmalig geen beheerkosten in rekening gebracht. Normaal zijn deze kosten 0,45%. Eric Holterhues, directeur Oikocredit Nederland: “Dit is een uniek gebaar, want de kosten lopen gewoon door. Hiermee willen we laten zien dat we niet alleen solidair zijn met de allerarmsten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, maar ook met onze investeerders in Nederland. Dat betekent wel dat de vereniging Oikocredit Nederland veel minder inkomsten krijgt.”

Reactie Oikocredit op coronacrisis

Solidariteit is nu harder nodig dan ooit. In ons eigen land, maar vooral ook wereldwijd. Het effect van de corona-pandemie zal voor mensen die in armoede leven extra groot zijn. Wij blijven ons inzetten voor de aller kwetsbaarste mensen. Lees hier meer over hoe Oikocredit omgaat met haar partners tijdens deze coronacrisis

agm.jpg

Dit jaar vond de algemene ledenvergadering wegens corona digitaal plaats.

« Terug naar het nieuwsoverzicht