Kom ook naar de Oikotalk

Aanmelden Oikotalk

OikoTalk over sociale impact op 5 juli

Via onze sociale investeringen werkt Oikocredit aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Maar we bieden onze partners meer dan financiering: onder meer met onze capacity building activiteiten geven we ondernemers in Latijns-Amerika, Afrika en Azië mogelijkheden om een bedrijf te laten groeien én zichzelf te ontwikkelen.

Op donderdag 5 juli bent u van harte welkom bij onze OikoTalk over sociale impact, waar Kawien Ziedses des Plantes, directeur Social Performance Management & Capacity Building bij Oikocredit de aanwezigen meeneemt in de sociale en milieuresultaten van Oikocredits werk.

Sociale impact in Nederland

Naast aandacht voor onze internationale sociale impact, is er ruimte voor het inspirerende verhaal van de Nederlandse sociale onderneming Straatnieuws. Straatnieuws is de Utrechtse straatkrant die wordt verkocht door (ex-)daklozen van de Domstad. De verkopers kopen hun eigen kranten in en verdienen op de marge op de verkoopprijs. Dat ondernemerschap is een belangrijke dimensie van het doel van Straatnieuws om (ex-)daklozen te helpen om weer aansluiting te vinden bij de samenleving, door een activiteit waarmee verkopers zelfrespect ontwikkelen, sociale contacten aangaan en een vast dagritme opbouwen.

Marc Nijholt ging bij Straatnieuws werken toen hij nog dakloos was. Inmiddels heeft hij een huisje, een vaste relatie en is zijn leven een stuk rustiger geworden. Straatnieuws bleef en nog steeds staat hij iedere dag op zijn vaste plek bij de Hema aan de Oudegracht in Utrecht. In 2015 werd Marc gevraagd om mee naar Rome te gaan voor een geheim interview. Zijn gesprekspartner bleek paus Franciscus te zijn, die bijna een uur voor Marc vrijmaakte. Het was een warm en ontspannen gesprek waarbij Marc onder meer vroeg of Franciscus als kind al paus wilde worden en zin had om met hem mee de stad in te gaan voor een pizza. De ontmoeting werd wereldnieuws en de foto van Marc met paus Franciscus verscheen in honderden kranten. Nog steeds herkennen mensen Marc vanwege zijn bijzondere ontmoeting in Rome. Marc is er broodnuchter onder gebleven en herinnert Franciscus zich vooral als een hele aardige en gewone man. 

Komt u ook?

Ontmoet deze inspirerende sprekers op onze OikoTalk! U bent welkom op donderdagavond 5 juli van 19.00 uur tot 20.30 uur. Na afloop is er nog gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het event vindt plaats in ons kantoor aan de Arthur van Schendelstraat 550 te Utrecht.

Aanmelden kan door onderstaand formulier in te vullen. In het kader van de privacy vragen we u om akkoord te gaan met het gebruik van foto's die deze avond worden gemaakt door Oikocredit Nederland en gebruikt worden voor onze website en social media. Zie voor meer informatie ons privacybeleid

Ja, ik kom naar de OikoTalk op 5 juli
U bent welkom om een introducé mee te nemen
Akkoord
Met uw aanmelding gaat u (en eventuele introducés) akkoord met het privacybeleid van Oikocredit Nederland en het gebruik van foto's van het evenement op onze website en social media kanalen.