Kostenberekening

Kosten

Elk beleggingsfonds maakt kosten voor het zorgvuldig beheren van het geld van beleggers. Om deze kosten te kunnen dekken, rekenen beleggingsfondsen een beheervergoeding en aan- en verkoopkosten.

De kosten op een rij:

  • De beheervergoeding bedraagt 0,10% per kwartaal. Deze wordt elk kwartaal automatisch in mindering gebracht op het totale saldo van uw belegging.
  • Het Fonds brengt 0,35% aan- en verkoopkosten in rekening. Deze worden in mindering gebracht op het aan- of verkoopbedrag.

Meer informatie

Op de pagina Fondsinformatie kunt u alles lezen over de kenmerken en voorwaarden van het Oikocredit Nederland Fonds.

Naar pagina >

Dit merkt u als belegger:

  • Doet u een aankoop of verkoop via Mijn Oikocredit? Dan worden bij een aankoop of verkoop de aan- en verkoopkosten automatisch berekend. Legt u bijvoorbeeld € 200 in, dan worden daar € 0,70 aankoopkosten op ingehouden. De aankoop bedraagt in dit geval € 199,30.
  • De beheervergoeding wordt aan het eind van elk kwartaal van het saldo van uw belegging afgeschreven. Dit wordt dus niet van uw bankrekening afgeschreven.
  • Beleggers die geen Mijn Oikocredit hebben, ontvangen na elke wijziging een rekeningoverzicht. Omdat de beheervergoeding van het saldo van de belegging wordt afgeschreven, ontvangen deze beleggers in ieder geval elk kwartaal een rekeningoverzicht.