La Fayette Microfinance Bank Limited - Financiële diensten voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in Nigeria

La Fayette Microfinance Bank Limited

Financiële diensten voor micro-, kleine en middelgrote ondernemingen in Nigeria

Nigeria

De microfinancieringsbank La Fayette Microfinance Bank Ltd (La Fayette MFB) is opgericht in 2012 en levert financiële diensten aan micro- en kleine en middelgrote ondernemingen in Ibadan, de hoofdstad van de Nigeriaanse staat Oyo.

De sterke bevolkingsgroei in Nigeria vormt een uitdaging voor wat betreft armoedebestrijding en het creëren van werkgelegenheid, en veroorzaakt sociale problemen voor steeds meer Nigerianen. Maar het grote bevolkingsaantal biedt ook veel mogelijkheden voor ondernemers aan de onderkant van de piramide. In Nigeria is er dan ook een grote, veelal onbeantwoorde, vraag naar microfinanciering.

La Fayette MFB verstrekt leningen en levert andere financiële diensten aan micro-ondernemers met een laag inkomen en aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen. De bank is lid van de Advans Group, een netwerk van financiële instellingen die specifieke financiële diensten leveren aan micro-, kleine en middelgrote ondernemingen met geen of beperkte toegang tot reguliere bankdiensten. Een aantal andere leden van de Advans Group, zoals Advans Cameroun, is al enkele jaren partner van Oikocredit.

La Fayette MFB is een nieuwe partner van Oikocredit en heeft een lening in lokale valuta (NGN) ontvangen van omgerekend US$ 2 miljoen.

Download deze pagina als PDF