CONACADO, Confederación Nacional de Cacaocultores Dominicanos - Financiering om de export van fair trade en biologische cacao te vergroten

CONACADO, Confederación Nacional de Cacaocultores Dominicanos

Financiering om de export van fair trade en biologische cacao te vergroten

Dominicaanse Republiek

Fairtrade

Het handelen in fairtrade gecertificeerde producten. Bijvoorbeeld een boerencoöperatie die gezamenlijk hun cacao verkoopt aan een fairtrade-organisatie.

Groen

Het bevorderen en/of ondersteunen van milieubescherming. Bijvoorbeeld een biologische landbouwcoöperatie.

CONACADO, Confederación Nacional de Cacaocultores Dominicanos is een agro-industriële organisatie die is opgericht door cacaoboeren. CONACADO verkoopt biologische en conventionele producten en is een van de grootste cacao-exporteurs in de Dominicaanse Republiek. De meer dan 8.500 leden zijn allemaal aandeelhouder. De gemiddelde omvang van de percelen van de leden is twee à drie hectare.

CONACADO heeft een eigen fabriek waarin cacaoboter en -massa wordt geëxtraheerd, geperst en verpakt. Er is veel vraag naar deze producten en de organisatie wil graag haar capaciteit vergroten.

CONACADO voldoet aan alle eisen voor biologische cacao en werkt al jarenlang samen met een aantal bekende cacaobedrijven. CONACADO heeft een zeer goede reputatie en goede langetermijnrelaties met de cacaoboeren.

CONACADO, Confederación Nacional de Cacaocultores Dominicanos is sinds 2000 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF