Cooperativa de Ahorro y Crédito de la Comunidad de Ciudad Quesada RL - Spaarproducten en leningen voor kleine ondernemers en boeren

Cooperativa de Ahorro y Crédito de la Comunidad de Ciudad Quesada RL

Spaarproducten en leningen voor kleine ondernemers en boeren

Costa Rica

Cooperativa de Ahorro y Crédito de la Comunidad de Ciudad Quesada RL (COOCIQUE) is een spaar- en kredietcoöperatie met meer dan 100.000 leden. De coöperatie ondersteunt micro- en kleine ondernemers en boeren in het noorden van Costa Rica.

Kenmerkend voor deze regio zijn de uitgestrekte vlaktes met een aantal beschermde gebieden zoals meren, rivieren, regenwouden en de beroemde actieve vulkaan Volcán Arenal. Het toerisme is in opkomst en veel micro- en kleine ondernemers profiteren hiervan. Veeteelt en zuivelproductie en de productie van ananassen, sinaasappels, groente en suikerriet zijn andere belangrijke activiteiten in deze regio.

Meer dan de helft van de klanten van COOCIQUE woont op het platteland of aan de rand van de stad. COOCIQUE biedt hypotheken, verschillende soorten spaarrekeningen en leningen voor ondernemers, boeren en mensen in loondienst.

Als aanvulling op haar financiële diensten heeft COOCIQUE een netwerk van geldautomaten en biedt zij internetbankieren en bankieren via de telefoon. De coöperatie beheert een winkel met huishoudelijke apparaten en er zijn afspraken gemaakt met een ziekenhuis en met grote universiteiten waardoor klanten minder collegegeld betalen.

Cooperativa de Ahorro y Crédito de la Comunidad de Ciudad Quesada RL is sinds 2009 een partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF