Sonata Finance Private Ltd - Financiële diensten voor 'niet-bankwaardige' vrouwen

Sonata Finance Private Ltd

Financiële diensten voor 'niet-bankwaardige' vrouwen

India

Sonata Finance Private Ltd (SFPL) biedt sinds 2006 microfinancieringsdiensten aan in steden en op het platteland van India via het concept van leengroepen. In 2014 had SFPL meer dan 280.000 klanten in meer dan 50 districten in Uttar Pradesh, Madhya Pradesh, Rajasthan, Uttrakhand, Haryana en Bihar.

Sonata richt zich op groepen in de maatschappij die geen toegang hebben tot reguliere banken. De microfinancieringsinstelling (MFI) gebruikt een aantal instrumenten om het armoedeniveau van klanten te meten, zoals de CASHPOR Housing Index en instrumenten om de sociale impact te meten, zoals de progress out of poverty index (PPI) van Grameen Bank. Sonata gebruikt ook een kredietbureau om te voorkomen dat haar klanten meer dan een lening afsluiten en zichzelf te diep in de schulden steken. Het was een van de eerste MFI's in de regio die een MFI-licentie ontving van de Centrale Bank van India.

Sonata gebruikt Oikocredits leningen om zelf leningen te verstrekken aan vrouwen in het noorden en midden van India, die de leningen gebruiken voor landbouw, veeteelt, micro-ondernemingen en kleine handelsactiviteiten.

Sonata is sinds 2010 partner van Oikocredit.

Download deze pagina als PDF